AcasăSTIRICARAS-SEVERINEveniment cultural la Reșița. Lansarea unei cărți-document: ”Istoria fierului. Banatul Montan”

Eveniment cultural la Reșița. Lansarea unei cărți-document: ”Istoria fierului. Banatul Montan”

Miercuri, 11 iulie 2018, orele 18:00, în sala de conferințe a Muzeului Banatului Montan din Reșița va avea loc, în prezenţa autorului, lansarea așteptatului volum ISTORIA FIERULUI. BANATUL MONTAN, o carte-document semnată Romulus Vasile IOAN.

Doctor inginer în metalurgie al Universității Politehnica din București din 1999 cu lucrarea “Cercetări în domeniul solidificării oțelului în vederea îmbunătățirii structurii”, Romulus IOAN, fost Director de Producție la Combinatul Siderurgic Hunedoara, conduce, ca Director General, din 2004, TMK Reșița (fost Combinatul Siderurgic).

Cu destinul legat indisolubil de cele două mari orașe industriale al Românei, Reșita și Hunedoara, Romulus Vasile IOAN mărturisea, cu prilejul lansării din 2016 a ISTORIEI UZINELOR DE FIER Hunedoara/ Eisenmartkt/ Vajdahunyad, cu emoție: “Aș vrea… să reaprind pentru câteva clipe vetrele atelierelor de fier de odinioară iar forța furnalelor de altă dată să rămână măcar scrijelită într-o carte. Am vrut să torn trecutul în toate formele fierului pentru a-l dărui Cunoașterii și Timpului…“. Și reușește.

”Cu o remarcabilă abnegație așadar, cu competența specialistului și pasiunea celui ce dorește să adauge un strop de lumină, sau chiar să facă lumină în anumite secvențe ale istoriei fierului în Banat, autorul dăruiește prin această carte un prețios tom, de referință pentru cercetări ulterioare, de luare aminte pentru reconsiderarea și prețuirea istoriei moderne a Banatului de Munte” așa cum conchide, în prefață, Volker Wollmann.

Invitați speciali: Volker WOLLMANN, Rudolf GRÄF, Flavius BOZU, Erwin ȚIGLA, Ada D. CRUCEANU

Cu participarea Qvintet 2018: Elisa MARCU- vioară, Daria CERNICICA- vioară, Emanuela MOLDOVAN- vioală, Diana SZUIOGAN- violoncel, Cristian ROȘOAGĂ- pian.

Eveniment organizat de Societatea pentru Cultură METARSIS și Fundația IANCU DE HUNEDOARA cu sprijinul Muzeului Banatului Montan și al Forumului Democratic al Germanilor din Banatul Montan, dedicat împlinirii a 247 ani, la 3 iunie 2018, de industrie reșițeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: