AcasăADVERTORIALEști student? Află cum să-ți faci viața mai ușoară în această perioadă

Ești student? Află cum să-ți faci viața mai ușoară în această perioadă

Studenția este una dintre cele mai frumoase perioade ale vieții, o perioadă în care ne putem bucura de avantajele unei vieți de adult, fără să simțim însă prea tare și presiunile specifice. Chiar dacă există momente grele în timpul studenției, admiterea, sesiunea, examenele, eseurile, prezentările, referatele, licența, disertația, toate acestea contribuie la formarea unui ambient antrenant care te menține alert și nu îți permite să te plictisești. De asemenea, fiecare vârstă are o presiune specifică, iar stresul este un un fenomen normal al vieții, cauzat, îndeosebi, de factori externi, de aceea este potrivit să îl întâlnim gradual pentru a ne forma un mod de protecție și de depășire a acestor momente. Viața de student oferă, în schimb, și o forță care ține balanța în echilibru și anume distracția specifică vârstei alături de colegi, momentele de neuitat petrecute la cămin, în practică sau în vacanțele alături de prietenii formați la facultate.

                 Cum să-ți faci viața de student mai ușoară?

  Dacă ești student știi, iar dacă nu, vei afla că există momente când, din diferite motive, ai amânat redactarea unui eseu până în ultimele clipe sau nu te-ai apucat să înveți din timp pentru examenul acela nasol. În aceste clipe este important să ai totul organizat, să fii eficient, să ai totul la îndemână și să îți prioritizezi sarcinile. Totuși, această amânare a sarcinilor trebuie să fie o excepție și să nu faci din procrastinare un obicei, deoarece, în acest ritm, presiunea va deveni la un moment dat prea mare, iar rezultatele pe care le vei obține nu vor fi cele pe care ți le-ai dorit. Poți face anumite lucruri pentru a deveni mai eficient și a te asigura că vei fi mereu pregătit așa cum trebuie.

1.     Folosește-ți propria imprimantă

Poate că unii profesori pe care îi vei întâlni vor avea pretenția să le înmânezi sarcinile primite în format fizic sau poate că nu îți place să citești de pe laptop și vrei să scoți cursurile pentru a învăța de pe acestea. Știi că în unele locuri listarea este destul de costisitoare și că poți da de cozi de studenți care vin acolo din aceleași motive. Pentru a-ți face viața puțin mai ușoară, vezi aici imprimantele HP de la Altex.ro. Poate nu ai starea necesară pentru a te deplasa până la un xerox sau ești presat de timp, oricare ar fi situația, ar fi bine să ai la îndemână propria imprimantă pe care să o folosești atunci când ai nevoie. 

2.     Ia-ți notițe

Chiar dacă pare învechit, plictisitor și poate chiar inutil, ținând cont de faptul că majoritatea cursurilor le poți primi online, notarea informațiilor importante prezentate de profesori la cursuri se poate dovedi de mare ajutor ulterior. Pe lângă cursurile pe care le vei primi, informațiile pe care tu ți le-ai notat poate aduce un plus de valoarea la examenul pe care îl vei avea la materia respectivă, fie că e scris, oral sau pe bază de proiect. Pentru a lua notițe te poți folosi de tehnologie, care ar trebui să-ți fie aliat și unealtă în procesul de învățare.

  Prin urmare, poți lua unele decizii care îți vor fi utile atunci când va începe sesiunea, iar tu te poți concentra pe ceea ce contează!

Sursă foto: pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc