AcasăȘTIINȚĂ & TEHNOLOGII NOIEști pasionat de IT? SRI te vrea în echipa României la “European...

Ești pasionat de IT? SRI te vrea în echipa României la “European Cyber Security Challenge 2018”

În perioada 7-8 iulie 2018, pentru al patrulea an consecutiv, Serviciul Român de Informaţii, împreună cu CERT-RO şi Asociaţia Naţională pentru Securitatea Sistemelor Informatice, alături de partenerii Orange, certSIGN, CISCO, Enevo Group, Banca Transilvania, BCR, Clico, Marsh şi PaloAlto Networks organizează etapa online a selecţiei echipei naţionale pentru concursul „European Cyber Security Challenge 2018” (ECSC18).

Selecţia va cuprinde teste din domeniul securităţii aplicaţiilor web, apărării cibernetice, criptografiei, analizei traficului de reţea şi reverse engineering. În sprijinul echipei selecţionate să reprezinte România la ECSC18, SRI, alături de parteneri, va organiza sesiuni de training pentru creşterea expertizei şi dezvoltarea spiritului de echipă.

Etapa finală din acest an a ECSC va avea loc la Londra, în perioada 15-18 octombrie 2018. Fiecare ţară participantă va fi reprezentată de câte o echipă formată din 10 concurenţi împărţiţi în două grupe de vârstă, 16-20 de ani şi 21-25 de ani, cu câte 5 concurenţi fiecare.

Cei interesati se pot inscrie pe pagina dedicata www.cybersecuritychallenge.ro/

În prezent, multe state dezvoltate se confruntă cu dificultăţi în protejarea infrastructurilor IT naționale, generate, printre altele, şi de lipsa specialiştilor în securitate IT. Pentru încurajarea şi motivarea tinerilor talentaţi în acest domeniu de a se alătura echipelor de specialişti angrenate în eforturile de asigurare a securităţii IT, sunt organizate competiţii la nivel naţional.

Prin Campionatul European de Securitate Cibernetică se oferă acestor concursuri un caracter multinaţional – echipele fiecărui stat fiind implicate atât în exerciţii de colaborare, cât şi în competiţie – pentru a colabora, și, în cele din urmă, a concura între ei. Probele campionatului acoperă domenii precum securitate web, securitate mobilă, puzzleuri criptografice, inginerie inversă și investigații, pentru care vor acumula puncte.

Echipa României a ocupat locul al doilea la Campionatul European de Securitate Cibernetică din 2017, care s-a desfasurat in Malaga, Spania, în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie.

Spania s-a clasat pe prima poziţie, iar Italia a completat podiumul. La campionat au mai participat Austria, Elveţia, Germania, Marea Britanie, Cipru, Suedia, Norvegia, Cehia, Grecia, Estonia, Lichtenstein şi Irlanda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc