AcasăADVERTORIALEști bunică pentru prima oară? Iată 3 lucruri pe care le poți...

Ești bunică pentru prima oară? Iată 3 lucruri pe care le poți face pentru bebelușul din familia ta

Venirea pe lume a primului nepot din familie este întotdeauna un moment emoționant și de referință pentru întreaga familie. Toată lumea își dorește să ofere cât mai multe noii familii și să contribuie cât mai mult la bunăstarea lor. 

Cu toate acestea, acest context poate deveni copleșitor. Tocmai de aceea, vei găsi în acest articol 3 idei numai bune de pus în practică. În acest fel, nu numai că vei reuși să-i ajuți pe părinți, dar te vei simți implicată în viața bebelușului. 

Iată 3 lucruri importante pe care le poți face pentru nepotul tău: 

  1. Dăruiește obiecte utile. Toate persoanele care au pentru prima oară un bebeluș în familie sau în grupul de prieteni tind să cumpere tot felul de lucruri amuzante pentru noul membru. Chiar dacă pot fi haioase, cele mai multe dintre ele nu au nicio utilitate și ajung să încarce casa noilor părinți. Asigură-te că știi de ce anume au nevoie părinții și alege întotdeauna lucruri care să-i ajute. De exemplu, uite aici paturici de bebe care nu numai că sunt practice, dar sunt și foarte drăgălașe. De altfel, pe site-ul Krbaby.ro găsești o varietate de cadouri.
  2. Vorbește cu el. Poate nu ți se pare prea relevant să vorbești cu un bebeluș de câteva săptămâni, dar s-a dovedit faptul că acest lucru are un rol esențial în dezvoltarea copilului. Specialiștii au concluzionat în diverse studii că inteligența ulterioară a copilului este în strânsă legătură și cu felul în care s-a comunicat cu bebelușul încă din primele zile. Profită de orice ocazie să-i povestești nepotului tău despre familie, să-i spui povești sau pur și simplu să îi arăți obiectele de prin casă și să le numești. În câteva luni vei vedea că va reacționa mult mai bine la poveștile tale. 
  3. Oferă-ți ajutorul. Nu ezita să-i întrebi pe părinți dacă au nevoie de ajutor, dar doar dacă chiar ai disponibilitatea să o faci. Mai ales în primele luni, noilor părinți le poate fi tare greu cu acomodarea. Fie că le faci ceva bun de mâncare, fie că te oferi să stai cu bebelușul pentru a le da timp liber părinților, orice gest de asemenea natură va fi foarte apreciat. Asigură-te, însă, că părinții sunt dispuși să primească acest ajutor. Poți să încerci să faci lucruri simple, cum ar fi cumpărăturile sau curățenie, sau chiar să-i ajuți cu cheltuielile pentru numeroasele lucruri necesare pentru un bebeluș. 

Fără îndoială, este foarte important să te implici în viața nepotului tău, dar ține cont întotdeauna de relațiile cu părinții săi. Relația unui copil cu bunicii poate deveni una specială și de aceea este recomandat să fii în preajmă. Asigură-te că ești persoana care aduce o energie pozitivă în familie, care ajută noii părinți să se acomodeze cu viața de familie. Dăruiește-le nu doar lucruri de calitate și practice, dar și experiențe minunate. Peste ani, vă veți aminti cu drag și emoție de aceste începuturi. 

Sursa foto: Pexels.com 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc