AcasăADVERTORIALEste grădina ta pregătită pentru temperaturi scăzute? Iată 4 lucruri pe care...

Este grădina ta pregătită pentru temperaturi scăzute? Iată 4 lucruri pe care să le faci iarna

Din momentul în care iarna își intră în drepturi și temperaturile foarte scăzute sunt prezente din ce în ce mai des, grădina ta poate ajunge să aibă de suferit dacă nu îi acorzi atenția necesară. Legumele anuale și-au încheiat perioada de productivitate și vor ceda în fața gerului greu, florile nu mai sunt colorate și nu mai împrăștie mirosul lor minunat în toată curtea, iar pomii au renunșat la podoaba verde care îi făcea să arate tineri. 

Tocmai din aceste motive, toate plantele din grădină vor lua o pauză iarna, iar tu trebuie să te ocupi de ele. 

Iată ce trebuie să faci pentru a-ți proteja grădina de ger

  1. Curăță plantele putrezite și trecute

Pe lângă aspectul neplăcut, plantele vechi pot adăposti boli, dăunători și ciuperci. Insectele nedorite care se hrănesc cu culturile tale pe tot parcursul verii pot depune ouă pe tulpinile și frunzele plantei. Îndepărtarea plantelor uzate de pe suprafața solului sau îngroparea lor în tranșee de grădină (dacă nu prezintă boli) împiedică dăunătorii să apară primăvara. Îngroparea plantelor vechi din grădina ta adaugă, de asemenea, materie organică în sol, îmbunătățind înclinarea solului și sănătatea generală.

  1. Recoltează și regenerează compostul 

Chiar dacă este posibil să fii tentat să ignori grămada de compost,  ar fi o oportunitate ratată din două motive. În primul rând, materialul compostat în timpul verii este probabil terminat și gata de plecare. Utilizarea acestui material bogat pentru completarea solului de grădină sau fertilizarea peluzelor și amenajarea teritoriului îți vor hrăni solul și creșterea va începe cu primele temperaturi ridicate de primăvară. 

În al doilea rând, curățarea compostului finit înseamnă să faci loc unui alt lot, care, în majoritatea zonelor, poate fi izolat împotriva frigului iernii. Pentru ca acești microbi să funcționeze puțin mai mult, construiește-ți grămada de compost de toamnă cu o mulțime de frunze de toamnă, paie sau rumeguș stratificat cu resturi de bucătărie și alte substanțe active, verzi.

  1. Examinează soiurile din grădină și evaluează sezonul de creștere

Acum este momentul să reconsideri plantele cu performanțe slabe și să afli dacă există o varietate mai bună pentru grădina ta. Dacă plantele tale au performanțe adecvate, ia în considerare extinderea recoltei adăugând soiuri care se coc mai devreme sau mai târziu în sezon. Atunci când iei în considerare performanța legumelor, ia notițe atente pentru sezonul viitor despre ceea ce a funcționat și ce nu. Unele dintre succesele și eșecurile sezonului pot fi generate de vreme, dar altele sunt sub controlul tău. Acestea includ fertilitatea solului, nivelurile de umiditate și plasarea plantelor. Acum este momentul oportun să faci acest lucru. 

  1. Curăță ustensilele și instrumentele de grădinărit

Spală toate instrumentele, aruncă-le pe cele foarte uzate și asigură-te că ai grijă să fie lăsate toate curate și pregătite pentru a aștepta noul sezon de grădinărit. Profită de sezonul rece în care nu poți grădinări și caută și instrumente ce îți pot fi utile în primăvară. Descoperă gama de produse Atomico și alege orice ți se potrivește!

Oriunde locuiești există întotdeauna pași pe care îi poți face pentru a te pregăti pentru sezonul de grădinărit de anul viitor. Toate făcute acum, acești pași nu numai că te vor ajuta primăvara și vara ca grădina ta să funcționeze mai ușor, dar îți pot îmbunătăți și randamentele pe termen lung. Pe lângă atenția sporită acordată lucrurilor enumerate mai sus, iarna este perioada ideală să construiești lucruri și să te pregătești să pășești în sezonul cald cu noi idei și perspective.

Sursa foto: unsplash.com 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc