AcasăSTIRI"Eroii care au făcut istorie". Expoziție outdoor de benzi desenate istorice, la...

„Eroii care au făcut istorie”. Expoziție outdoor de benzi desenate istorice, la Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș

[ad_1]

Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș va găzdui expoziția outdoor de benzi desenate istorice ,,Eroii care au făcut Istorie”.

Inițiatorii expoziției sunt Asociația Forums și Muzeul Județean de Istorie Brașov, care vor prezenta colecția de benzi desenate la Baia Mare la invitația Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș.

Benzile desenate ale concursului național dedicat artiștilor, organizat în cadrul Festivalului de Benzi Desenate Istorice Brașov, ediția 2020, vor fi expuse pe esplanada Clădirii Pavilionare a Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș între 16 aprilie și 7 mai 2021. Vernisajul expoziției este programat pentru data de 16 aprilie, ora 11.00 și va fi transmis LIVE pe paginile de Facebook ale muzeului.

Lucrarea ,,Traian Vuia” a băimărencei Georgiana Șleam este una dintre cele cinci lucrări câștigătoare ale concursului Festivalului de Benzi Desenate Istorice Brașov, singurul festival BD cu tematică istorică din România. Expoziția conține 27 de benzi desenate originale, care cuprind, în total, 111 planșe realizate de 26 de autori.

Expoziția ,,Eroii care au făcut Istorie” a fost prezentată până acum la Brașov, Sibiu, Deva, Bistrița, Năsăud și Beclean. După Baia Mare, expoziția îşi va continua itinerarul la Cluj-Napoca, Tulcea, București, Craiova, Râșnov, Brăila și Constanța.

Vizitarea expoziției se va face cu respectarea tuturor măsurilor sanitare impuse de autorități pentru prevenirea și combaterea pandemiei de Sars-cov2.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc