AcasăSĂNĂTATEA TAEpidemia de rujeolă din vestul țării se extinde

Epidemia de rujeolă din vestul țării se extinde

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a făcut publice astăzi datele referitoare la epidemia de rujeolă delanșată în vestul țării, dar care se extinde încet în restul teritoriului.

În doar cinci zile, din 16 decembrie până pe 21 decembrie 2016, au confirmate 185 de cazuri noi de îmbolnăvire cu rujeolă, potrivit informaţiile făcute publice astăzi de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. De la începutul anului până pe 21 decembrie, 1.910 de persoane s-au îmbolnăvit de rujeolă şi opt oameni au murit din cauza bolii. Epidemia de rujeolă a cuprins deja 33 de judeţe. Dintre cele peste 1900 de persoane bolnave, 1.815 nu au primit nicio doză de vaccin ROR, 64 de persoane au primit o singură doză de vaccin împotriva rujeolei, iar 31 de oameni au primit două doze de vaccin ROR.

Principala caracteristică a acestei epidemii de rujeolă este că afectează şi copiii cu vârsta sub un an, iar datele statistice arată astfel:

  • 319 bebeluşi cu vârsta sub un an au fost confirmaţi cu rujeolă de la începutul anului până pe 21 decembrie.
  • 827 de cazuri de rujeolă au fost confirmate la copii cu vârste cuprinse între un an şi patru ani. Cei mai mulţi dintre copii nu au primit nicio doză de vaccin ROR.
  • 355 de copii cu vârste cuprinse între cinci şi nouă ani au fost confirmaţi cu rujeolă de la 1 ianuarie până pe 21 decembrie 2016. Imensa majoritate a acestora nu au fost vaccinaţi deloc împotriva rujeolei.
  • 177 dintre persoanele confirmate cu rujeolă de la începutul anului până pe 21 decembrie au peste 20 de ani. Cei mai mulţi dintre adulţii confirmaţi cu rujeolă nu au primit nicio doză de vaccin ROR.

Administrarea unei doze de vaccin îi protejează pe 93% dintre cei expuşi la virusul rujeolic. După a doua doză, protecţia creşte până la 97%, informează Ministerul Sănătăţii.

De la începutul anului până la data de 21 decembrie, cele mai multe cazuri de îmbolnăvire cu rujeolă sunt în judeţele Arad (461 de cazuri confirmate), Mureş (253 de persoane confirmate cu rujeolă), Timiş (282 de îmbolnăviri), judeţe în care numărul persoanelor confirmate cu rujeolă continuă să crească.

Pe 16 decembrie, autorităţile au anunţat că doi copii din Craiova au murit din cauza rujeolei. Niciunul nu fusese vaccinat împotriva bolii; unul dintre copii nici măcar nu avea medic de familie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc