AcasăSTIRIElevii de clasa a VIII-a din Petroșani, Brad și Simeria nu susțin...

Elevii de clasa a VIII-a din Petroșani, Brad și Simeria nu susțin simularea evaluării naționale

[ad_1]

Peste 2000 de elevi din clasele a VIII-a vor susține, în perioada 29-31 martie 2021, simularea probelor din cadrul evaluării naționale. La simulare nu vor participa, conform Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, elevii din localitățile carantinate Petroșani, Brad și Simeria. În aceste localități, simularea va fi reprogramată.

Fără simulare la Brad, Simeria și Petroșani

Conform IȘJ Hunedoara sunt peste 2000 de elevi care în perioada 29 -31 martie vor participa la simularea examenului de evaluare națională. Pe 29 martie e programată simularea la Limba și literatura română, pe 30 martie cea la matematică și pe 31 martie cea la limba maternă.

Simularea nu se va ține în cele trei localități din județ în care s-a instituit carantina zonală. Cei peste 400 de elevi de clasa a VIII-a din aceste localități vor da simulare la o altă dată.

”Conform art. 2, alin. (2) din OME 3499 din 16 martie 2021, în cele 8 unități de învățământ cu nivel gimnazial din Brad, Simeria și Petroșani, unde incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori, se va organiza simularea evaluării naționale cu prezență fizică pentru cei 440 de absolvenți ai clasei a VIII-a, după încetarea măsurilor de carantinare, conform unui calendar aprobat de Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, dar nu mai târziu de 15 mai 2021. În aceste situații, subiectele pentru simulare vor fi elaborate la nivelul Inspectoratului școlar Județean Hunedoara”, se arată într-un comunicat al IȘJ Hunedoara.

Centre de examen în Deva

În Deva, pentru că nu există căldură în școli, au fost desemnate cinci centre de examen pentru simulare. La Colegiul Național ”Decebal” Deva au fost arondați și elevii claselor a VIII-a de la Școala Gimnazială ”Andrei Șaguna”, și Liceul Tehnologic ”Transilvania„. Un alt centru de examen este la Colegiul Național Pedagogic ”Regina Maria”, aici fiind arondați și elevii claselor a VIII-a de la Liceul de Arte ”Sigismund Toduță”. Cele două centre au centrale de încălzire pe gaz.

La Liceul cu Program Sportiv ”Cetate Deva”, unde conducerea a identificat un spațiu care dispune de instalație de climatizare, este cel de-al treilea centru de examinare. Un alt centru de examinare pentru simulare este la Liceul Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” (și aici există un spațiu cu instalație de climatizare). Cel de-al cincilea centru de examinare este Liceul Teoretic ”Teglas Gabor”, unde elevii, conform IȘJ, vor susține probele scrise în clădirea Palatului Copiilor, care dispune de centrală termică proprie.

Accesul în săli, permis până la 8:30

Probele scrise încep la ora 9:00, iar accesul elevilor în școli este permis până la ora 8:30, pe baza actului de identitate. Elevii au la dispoziție două ore pentru rezolvarea subiectelor.
Conform metodologiei, fiecare lucrare este evaluată de doi profesori evaluatori.

Rezultatele obținute de elevi la simulările naționale vor fi afișate în 16 aprilie 2021. Acestea nu se contestă și nu vor fi făcute publice, dar vor fi analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

La solicitarea scrisă a elevilor sau a părinților/tutorilor acestora, notele obținute de elevi la simulările naționale pot fi trecute în catalog.
În județul Hunedoara, simularea probelor scrise se organizează în 65 de unități de învățământ cu nivel gimnazial, pentru un număr de 2036 de elevi din clasa a VIII-a.

[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: