AcasăSTIRIEcoturismul, promovat în județul Sibiu printr-un program pilot, "Anii Drumeţiei"

Ecoturismul, promovat în județul Sibiu printr-un program pilot, „Anii Drumeţiei”

[ad_1]

Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu alocă 1.500.000 de lei pentru prima etapă a programului pilot de promovare a ecoturismului în judeţul Sibiu, “Anii Drumeţiei”.

Scopul programului este de a promova judeţul Sibiu ca destinaţie atractivă pentru ecoturism, de a regenera infrastructura de drumeţie din judeţ şi de a valorifica resursele naturale prin intermediul activităţilor non-intruzive, prietenoase cu mediul înconjurător.

“Programul “Anii Drumeţiei” a venit de la nevoia de a adapta strategia de promovare turistică a judeţului Sibiu la actualul context global. Distanţarea socială, limitarea călătoriilor, nevoia oamenilor de a ieşi în natură, de a aprecia lucrurile simple cum ar fi o plimbare în aer liber, a reprezentat pentru noi o oportunitate de a valorifica patrimoniul natural pe care îl are judeţul Sibiu. În următorii ani vom aloca fonduri pentru refacerea infrastructurii turistice de drumeţie existente, identificarea de noi trasee turistice şi promovarea lor într-o platformă comună, de referinţă pentru ecoturismul din judeţ şi, mai ales, stabilirea unui cadru legal care să permită protejarea naturii”, a declarat președintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

Potrivit administrației județene, programul “Anii Drumeţiei” este gândit pe o perioadă de doi ani, 2021-2022, şi va cuprinde întreg judeţul Sibiu. Acţiunile incipiente se vor concentra în jurul îmbunătăţirii oportunităţilor de practicare a activităţilor de ecoturism – drumeţia, cicloturismul, plimbările ecvestre, observarea florei şi a faunei, tururi culturale, accentul fiind pus pe orice activitate practicată în aer liber, diminuarea perturbărilor prin accesul necontrolat cu mijloace motorizate şi depozitarea ilegală a deşeurilor.

Anul acesta va fi alocat un buget de 1.500.000 de lei, destinat pentru refacerea infrastructurii turistice a traseelor vizate pentru intervenţie în anul 2021, efectuarea studiilor de fezabilitate pentru identificarea de noi trasee propuse pentru a fi amenajate în anii următori, omologarea unor trasee existente, acoperirea costurilor operaţionale şi de promovare a infrastructurii turistice şi a operatorilor turistici din judeţ care activează în domeniul ecoturismului. La acest buget se adaugă sumele alocate pentru Agendele Judeţului, care vor avea anul acesta ca temă transversală promovarea valorilor naturale din judeţul Sibiu.

Cea mai mare parte din acest buget se alocă Asociaţiei Judeţene de Turism Sibiu (AJTS) care va fi structura suport de implementare, în cadrul căreia va funcţiona echipa de management şi implementare a programului, precum şi către instituţii din subordinea CJ Sibiu, precum Salvamont, care are atribuţia de întreţinere a potecilor turistice sau Direcţia Drumuri şi Poduri pentru realizarea de locuri de popas şi parcări verzi pe drumurile judeţene pitoreşti. În cadrul AJTS, punerea în practică programului va fi realizată de un grup independent de specialişti ce urmează să fie contractaţi în perioada următoare. Una dintre aşteptările de la această echipă va fi şi atragerea de fonduri şi din alte surse decât cele publice, având în vedere potenţialul ca dezvoltarea drumeţiei să reunească în jurul său factori de interes şi din sectorul privat.

“Lansarea oficială a programului este programată pentru sfârşitul lunii mai, moment în care vom prezenta, pe larg, obiectivele anuale şi etapele implementării. Tot atunci vom detalia situaţia traseelor vizate pentru intervenţie şi destinaţia acestora, în funcţie de oportunităţile pe care le oferă pentru practicarea activităţilor specifice ecoturismului”, a spus Sergiu Olteanu,  manager de proiect)

Mai multe detalii pot fi găsite pe pagina de Facebook a programului.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc