AcasăSTIRIDublă lansare de carte Camelia Ardelean

Dublă lansare de carte Camelia Ardelean

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva a organizat în ziua de 23 septembrie 2016, în incinta Deva Mal, Salle d’Or, o întâlnire cu scriitoarea Camelia Ardelean care, cu acest prilej, și-a lansat două cărți: volumul de poezii intitulat Suflete de ceară și volumul de proză scurtă Destine.

Volumul de versuri Suflete de ceară conține 100 de poeme în vers clasic, cu puternice accente lirice. Prefața este semnată de profesoara și scriitoarea Maria Toma-Damșa, iar postfața de poetul Daniel Marian.

Și aceste două noi volume o prezintă pe Camelia Ardelean ca fiind o scriitoare adevărată în poezie, cât și în proză. Volumul de poezii Suflete de ceară confirmă faptul că autoarea este perfect stăpână pe mijloacele poetice, știe să transmită cu ajutorul lor trăiri adevărate care merg direct la sufletul cititorului. Poeta se vădește a fi sensibilă și delicată, știe să pătrundă în cele mai tainice manifestări ale sentimentelor general umane. Versurile Cameliei Ardelean par să ni se lipească de suflet, transmit o nostalgie subtilă, toate acestea prin utilizarea unor instrumente poetice din ce în ce mai bine stăpânite de autoare.

Nu mai puțin talentată, dăruită literaturii, se dovedește a fi și prozatoarea Camelia Ardelean. Volumul Destine ne aduce în fața ochilor crâmpeie din destinele unor femei din România anilor noștri și nu numai. Prozatoarea descrie cu spiritul de observație al unui fin psiholog momente cruciale din existența personajelor feminine Iris, Eliza, Ioana, Nadine, Delia, Călina. Lectura este plăcută, palpitantă, așa încât recomand cartea tuturor amatorilor de literatură bună. Volumul cuprinde proze premiate la concursurile literare: „Alb Hoinar”, Vrancea, februarie 2016; „Labirinturi autumnale”, Vrancea, noiembrie 2015 și „Premiile Ars Poetica 2015”, secțiunea „Proză scurtă”, Călărași, 2015.

Publicul prezent la lansare a dovedit, din nou, faptul că literatura se bucură în continuare de mult interes.

La finalul lansării a urmat o sesiune de autografe oferite doritorilor de către poeta și prozatoarea Camelia Ardelean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc