AcasăADMINISTRATIEDrumurile expres între Baia Mare și Satu Mare şi Jibou, reintroduse în...

Drumurile expres între Baia Mare și Satu Mare şi Jibou, reintroduse în Programul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă

[ad_1]

Președintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Ionel Bogdan, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că realizarea drumurilor expres Baia Mare – Satu Mare şi Baia Mare – Jibou a fost reintrodusă de Guvern în Programul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă (PNRR), investiţiile de infrastructură publică fiind preconizate să înceapă anul viitor

“Guvernul a reacceptat introducerea în Programul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă (PNRR) a celor două drumuri vitale pentru judeţul Maramureş. Aici mă refer la drumul expres Baia Mare – Satu Mare (până la punctul de frontieră Petea n.red.), unde avem un parteneriat votat în cadrul CJ, suntem parteneri cu CJ Satu Mare. Vom reactualiza documentaţiile, astfel încât în 2022 să putem depune cererea de finanţare pentru acest proiect major pentru judeţul Maramureş. Al doilea este drumul expres Baia Mare-Jibou (judeţul Sălaj), drum care de asemenea, este foarte important pentru legătura noastră cu Autostrada Transilvania şi, sigur, această autostradă se va continua până la Dej, Bistriţa, Suceava.(…) Cele două proiecte despre care am discutat în urma unor parteneriate semnate cu CJ Satu Mare şi Sălaj intră în line dreaptă, au finanţarea necesară prin PNRR”, a declarat Ionel Bogdan.

Potrivit președintelui CJ Maramureș, în cel mult 30 zile urmează să fie semnat contractul studiului de fezabilitate al drumului expres Baia Mare – Jibou.

“În maximum 30 de zile se va semna şi contractul pentru execuţia studiului de fezabilitate pe tronsonul Baia Mare – Jibou, este deja licitaţia în desfăşurare la CNAIR. Au existat câteva contestaţii, dar cei de la CNAIR m-au asigurat că în următoarea perioadă va fi definitivată licitaţia şi în 30 de zile va fi semnat contractul de execuţie a studiului de fezabilitate, astfel încât în 2022 vom avea şi pe acest tronson, ca şi pe Satu Mare, studiile de fezabilitate finalizate şi cererea de finanţare depusă (…) Sunt finanţări pe Baia Mare – Satu Mare de 340 milioane de euro, pe Baia Mare – Jibou de 425 milioane de euro, deci vorbim de 765 milioane de euro pentru cele două drumuri vitale pentru dezvoltarea Maramureşului în următoarea perioadă”, a mai spus Ionel Bogdan.

Deputatul PSD Maramureş Gabriel Zetea, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureș, a declarat în 23 martie că proiectele de investiţii pentru cele două drumuri expres au fost scoase din PNRR după ce au fost anunţate ca fiind eligibile şi incluse în acest program de către decidenţii PNL în ultima parte a anului trecut. “Parlamentarii PNL, trei la număr, dar și cei doi parlamentarii USR au promis, cu toții, că vor pleca în București pentru a susține interesele maramureșenilor. Cum le susțineți, domnilor deputați și senatori? Lăsând ca județul să fie pârjolit de investiții, IAR? Am spus-o în repetate rânduri: Bolojan și Boc sunt singurii câștigători ai Regiunii de Nord-Vest, sub guvernările de dreapta. Cu excepția Bihorului și a Clujului, toate celelalte județe sunt lăsate de izbeliște, așa cum s-a întâmplat și acum și așa cum va fi mereu, cât dreapta va gestiona fondurile. Pe principiul: totul pentru ei, nimic pentru noi!”, a spus în urmă cu trei săptămâni Gabriel Zetea.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc