AcasăSTIRIHUNEDOARADrum deschis: ”Decebaliștii” de la secția germană pot urma orice facultate din...

Drum deschis: ”Decebaliștii” de la secția germană pot urma orice facultate din Germania

Elevii de clasa a XII-a din cadrul Colegiului Național ”Decebal” din Deva – cei care au studiat limba germană ca limbă maternă sau limbă modernă – vor primi într-un cadru festiv joi, 28 mai, diplomele ce le vor permite să urmeze orice facultate din Germania sau din Austria. La festivitate va participa doamna Birgit van der Leeden, consultant de specialitate pentru limba germană al Ambasadei Germaniei în România.

Deutsches Sprachdiplom (DSD) sau Diploma de cunoscător al limbii germane are o istorie de peste 40 de ani, în care transmiterea și consolidarea limbii germane în școlile din străinătate a fost interesul principal al politicii culturale a conducerii federale a Germaniei. Diploma are o recunoaștere internaţională și este valabilă nu doar în Germania sau Austria pentru continuarea studiilor acolo, ci şi în tot spațiul european, anglo şi latino-american şi chiar în spațiul asiatic, fiind cotată drept calificarea maximă a unui candidat pentru un post într-o firmă multinațională sau cu capital german. Totodată, pe baza acestei diplome se poate elibera atestat de traducător(autorizat) sau translator.

florin_IliesDiploma de cunoscător al limbii germane este recunoscută de toate universitățile din România și este cerută ca și condiție obligatorie pentru obținerea unei burse de studiu în spațiul german. Ea are caracterul unei diplome de Bacalaureat care nu urmărește numai cunostințele de limba germană la nivel C1 și C2, ci şi capacitățile intelectuale si competențele metodice şi sociale (prezentarea unei lucrări si capacitatea de lucru în echipă).

Joi 28 mai, la ora 14.00, în sala de festivitӓţi ”Jean Monnet” a Colegiului Naţional Decebal va avea loc o nouă festivitate de înmânare a diplomelor DSD elevilor din clasa a XII-a, care au studiat limba germană – limbă maternă sau limbă modernă. La festivitate va participa doamna Birgit van der Leeden, consultant de specialitate pentru limba germană al Ambasadei Germaniei în România, precum și oficialități locale și județene.

”Ideea de bază este aceea de a pregăti absolvenţii DSD pentru viaţa de după şcoală. În acest sens se pune mare accent pe caracterul de proiect al examenului pentru obținerea diplomei respective. Elevii trebuie să se pregătească independent, să cerceteze, să exerseze lucrul cu sursele de informare şi să facă prezentări, la fel cum ar face în situația în care ar candida pentru obţinerea unui loc de muncă la o firmă, fiecare candidat trebuind să încerce să-şi pună cât mai bine în valoare calităţile. Este important de spus și faptul că predarea limbii germane şi a altor discipline de învăţământ în limba germană se face astăzi în școala noastră nu numai de către profesori români, ci şi de profesori veniţi din Germania, rolul lor fiind în primul rând de multiplicatori și nu de înlocuitori pentru profesorii școlii noastre”, a declarat prof. dr. Marin Florin Ilieş, directorul Colegiului Naţional Decebal (foto).

Colegiul Naţional ”Decebal” din Deva este singura şcoală din judeţul Hunedoara si printre puţinele şcoli din ţară care pregăteşte elevii pentru obţinerea acestei diplome de certificare a cunoştinţelor de limbă germană.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc