AcasăSTIRIHUNEDOARADouă persoane au murit, bolnave de SIDA

Două persoane au murit, bolnave de SIDA

Două persoane bolnave de SIDA au murit în acest an în judeţul Hunedoara, este statistica tragică reliefată din evidenţele Direcţiei de Sănătate Publică. Boala este necruţătoare, iar medicii doresc să atragă atenţia asupra modului în care se transmite virusul HIV şi a modalităţilor în care poate fi prevenită infecţia.

De aceea, specialiştii atrag atenţia că una dintre cauzele care au dus la răspândirea virusului HIV/SIDA este consumul de droguri injectabile. Explicaţia ţine de faptul că unii toxicomani nu ţin cont de elementare măsuri de precauţie şi au folosit aceleaşi seringi şi ace.

Conştientizarea populaţiei cu privire la modalităţile de prevenire a infectării cu virusul HIV şi de transmitere a bolii reprezintă principalele teme ce vor fi abordate  în cadrul unei mese rotunde cu tema: „Pornind de la zero. Zero infecţii noi cu HIV. Zero discriminări. Zero decese prin SIDA”. Simpozionul este organizat luni de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, în preambulul  Zilei Mondiale de Luptă Împotriva HIV/SIDA, care se marchează la 1 decembrie.

„După anul 2006, virusul a a fost răspândit şi din cauza drogurilor injectabile folosite de consumatori. Oamenii trebuie să ştie că au posibilitatea de a-şi efectua testul HIV în mod gratuit, în laboratorul DSP Hunedoara”, a declarat directorul adjunct al instituţiei, dr. Cecilia Birău.

În judeţul Hunedoara sunt consemnate 264 de cazuri de infectare cu virusul HIV, dintre care 71 de persoane sunt bolnave de SIDA.

Pe de altă parte, din anul 2011, în judeţul Hunedoara nu au mai fost raportate cazuri noi de SIDA.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc