AcasăSPORTDouă medalii de aur şi una de bronz pentru Andreea Munteanu, în...

Două medalii de aur şi una de bronz pentru Andreea Munteanu, în Canada

deschidere 13Gimnasta legitimată la CNS CSŞ „Cetate” Deva a dominat finalele pe aparate la „Junior International Cup” în Montreal, Canada. După ce a ratat podiumul la individual compus şi cu echipa, Andreea a cucerit trei medalii în ultima zi şi a devenit astfel cea mai medaliată sportivă a întrecerii desfăşurate în locul în care Nadia scria istorie în urmă cu 37 de ani.

Clasată doar pe patru la individual compus şi cu echipa, din cauza notei slabe de la paralele, Andreea Munteanu a dat lovitura în finalele pe aparate, acolo unde a strălucit la bârnă şi la sol! Calificată în finala la bârnă cu cea mai mare notă din competiţie (14.033), deveanca a dovedit şi în ultimul act că „puntea suspinelor” nu îi este potrivnică. Ea a obţinut medalia de aur cu o notă mai bună decât în calificări, 14.266 (5.800 ca grad de dificultate şi 8.466 la execuţie), fiind urmată în clasament de Maria Bondareva (Rusia) cu 14.133 şi Rose Kaying Woo (Canada) cu 13.700. Calificată cu a doua notă (13.883) în finala de la sol, Andreea a izbutit un exerciţiu lipsit de greşeli şi a obţinut o notă de 13.833 (5.400+8.433), iar cum adversarele ei au greşit mai mult, românca a triumfat, devansându-le pe Heaven Latimer (Canada) – cu 13.700 şi pe Yuki Uchiyama (Japonia) – cu 13.600. Gimnasta de la poalele cetăţii a prins podiumul şi la sărituri, cu 12.767, fiind devansată de două sportive din Canada,  Shallon Olsen – cu 13.367 şi Aleeza Yu – cu 12.833. La echipe, România, în componenţa Andreea Munteanu, Laura Jurca (ambele de  Cetate Deva) şi Paula Tudorache (Dinamo Bucureşti), supervizată de antrenorii Adela Popa şi Cristian Moldovan, s-a clasat pe locul patru dintre cele şase formaţii participante. Tricolorele au fost devansate de Rusia, Japonia şi Canada şi s-au situat înaintea reprezentativelor Franţei şi Belgiei.

„Junior International Cup” a strâns la start peste 500 de sportivi, obiectivul gimnastelor noastre fiind pregătirea participării la Festivalul Olimpic al Tineretului European care va avea loc în perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc