AcasăSTIRIDezinfecția spațiilor publice, reluată la Petroșani

Dezinfecția spațiilor publice, reluată la Petroșani

[ad_1]

Incidența cazurilor COVID-19 în municipiul Petroșani este de 3,6 la mia de locuitori. Localitatea este în scenariul roșu. Administrația locală a dispus reluarea acțiunilor de dezinfecție a spațiilor publice, urmând a fi reumplute cu substanțe dezinfectante recipientele montate în scările blocurilor.

Ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Petroșani a fost convocat, marți, de primarul Tiberiu Iacob – Ridzi, președintele CLSU. În cadrul ședinței au fost aprobate mai multe măsuri de protecție sanitară, în contextul creșterii incidenței cazurilor de COVID – 19.

Astfel, s-a decis reluarea acțiunilor de dezinfectare a scărilor de bloc. Totodată dispenserele pentru dezinfectanți montate în scările blocurilor vor fi reumplute. A fost dispusă și dezinfectarea spațiilor publice și a instituțiilor din subordinea Primăriei Municipiului Petroșani.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Petroșani a fost convocat pe fondul creșterii numărului de infectări cu SARS – CoV – 2. Este pentru a treia zi consecutiv când numărul cazurilor este de peste 3 la 1.000 de locuitori.

 

Școlile rămân deschise

Modul de funcționare a școlilor se va decide abia vineri.

”La Petroșani școlile rămân deschise până vineri și mergem pe același scenariu de vinerea trecută, când eram sub 3 la mie. Dacă incidența cazurilor nu scade sub 3 la mie, vineri vom primi hotărârea care stabilește noi măsuri pentru unitățile de învățământ”, a precizat în cadrul ședinței CLSU primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Tot marți, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara, a dispus că în Petroșani se suspendă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor. Este interzisă și organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc