AcasăSTIRIDevenii, fără apă caldă și căldură până la finele lunii

Devenii, fără apă caldă și căldură până la finele lunii

[ad_1]

Locuitorii municipiului Deva, racordați la sistemul centralizat de încălzire, nu vor avea apă caldă și căldură cel puțin până la sfârșitul lunii în curs. Asta reiese din întâlnirea ce a avut loc miercuri la Prefectura Hunedoara, între conducerea Prefecturii și cea a Complexului Energetic Hunedoara.

CEH nu are bani nici pentru gaz, nici pentru transportul cărbunelui

Administrația CEH a motivat oprirea Termocentralei Mintia de costul ridicat de producție al gigacaloriei. În fapt, compania are de achitat bani furnizorului de gaze naturale, dar și către CFR Marfă. Deci nu are bani pentru a folosi gaz la arderea cărbunelui și nici pentru a transporta huila din Valea Jiului la Mintia.

”În raportul prezentat prefectului județului Hunedoara se precizează că reluarea distribuirii agentului termic pentru municipiul Deva poate avea loc la sfârșitul lunii martie, în funcție atît de plata datoriilor CEH către  distribuitorul de gaze naturale și către transportatorul cărbunelui pe calea ferată cât și de cantitatea de cărbune extras de la minele funcționale din Valea Jiului”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Hunedoara.

Conducerea CEH a spus, la Prefectură, că în ceea ce privește locuitorii municipiului Deva care sunt racordați la sistemul centralizat de termoficare nu beneficiază de apă caldă și căldură, trebuie să se ia în calcul costul de producție, care este de 662,19lei/Gcal, iar prețul mediu de livrare este de 193,08/Gcal.

Asta în condițiile în care Primăria Deva plătește, lunar, sute de mii de lei subvenție pentru gigacalorie.

Sindicaliștii de la Mintia spun că criteriul economic invocat de conducerea CEH pentru oprirea Termocentralei Mintia și pornirea Termocentralei Paroșeni nu stă în picioare. Și asta pentru că funcționarea grupului energetic de la Mintia ar aduce mai mulți bani la complex decât grupul de la Paroșeni.

Cum Mintia nu funcționează, elevii din majoritatea școlilor și grădinițelor din Deva sunt forțați să facă ore online, din cauza frigului din sălile de clasă.

[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: