AcasăSTIRIHUNEDOARADeva Gold va crea peste 1.000 de noi locuri de muncă la...

Deva Gold va crea peste 1.000 de noi locuri de muncă la Certej

Prin demararea exploatării aurifere de la Certej,  SC Deva Gold SA va crea noi locuri de muncă într-o zonă în care șomajul a atins cote foarte ridicate. În data de 16 iulie, a apărut pe site-ul Ministerului Mediului cererea societății devene pentru obţinerea avizului de mediu pentru exploatarea auriferă din Perimetrul Teascu.

SC Deva Gold SA a obţinut Licenţa de Exploatare nr. 1471/2011 pentru „Perimetrul de Exploatare Băiţa-Crăciuneşti, judeţul Hunedoara” în baza Încheierii nr. 15–11 de omologare a resursei minerale/rezervelor de minereuri auro-argentifere din 14.04.2011. Perimetrul de exploatare acoperă o suprafaţă totală de 1.070 km2, fiind localizat pe teritoriul administrativ al comunelor Băiţa şi Certeju de Sus. Terenul propus pentru realizarea investiţiei aferente prezentului proiect are suprafaţă de 124.172,39 m2 (cca. 12,417 ha) şi se învecinează cu perimetrul de exploatare Certej (deţinut de Deva Gold SA) şi cu perimetrul de exploatare Sălişte-Hondol (deţinut de SC European Goldfields Deva SRL).

[quote_box_center]Este vorba de un perimetru existent. Exploatarea urmează să se facă doar când se construieşte şi se pune în funcţiune Uzina de preparare de la Certej”, a afirmat directorul APM Hunedoara. [/quote_box_center]

Potrivit directorului APM Hunedoara, la Certej este nevoie de scoaterea din circuitul silvic a 160 de hectare de pădure. „Cei de la Deva Gold trebuie să înapoieze Direcţiei Silvice Hunedoara o suprafaţă de trei ori mai mare decât aceasta”, a adăugat Barabaş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc