AcasăADVERTORIALDETARTRAJUL – Află 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre...

DETARTRAJUL – Află 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre această procedură

Deși detartrajul ar trebui să facă parte din igiena și îngrijirea regulată a danturii, nu mulți oameni fac acest lucru atât de des pe cât ar trebui. Alimentația este un factor important în acest proces, fiindcă influențează, în mod direct, apariția tartrului – fapt care poate duce la alte afecțiuni ulterioare, mai grave. În cazul în care te-ai decis că este momentul să-ți faci un detartraj, sunt câteva detalii pe care ar trebui să le cunoști înainte de a face asta, pentru a putea fi relaxat și pregătit.

În acest articol, vei afla 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre detartraj!

  1. Când este necesar detartrajul?

Specialiștii recomandă efectuarea detartrajului odată la 6 luni, sau măcar o dată pe an, pentru a elimina depunerile de tartru. Procedura este benefică pentru dantură, datorită procesului de reducere a efectului negativ pe care îl are tartrul asupra gingiilor și dinților. De asemenea, este un lucru semnificativ pe care îl poți face pentru a preveni apariția gingivitei sau a parodontozei. Așadar, în cazul în care observi acumulări de tartru interdentar sau inflamații ale gingiei, poate fi necesar să mergi la medicul stomatolog.

2. Cum se desfășoară procedura?

Detartrajul nu este o procedură complicată, ci una uzuală. În general, este făcut cu ajutorul ultrasunetelor. Ultrasunetele sunt vibrații mecanice cu frecvențe foarte înalte (25 000 – 42 000 Hz), care au efect de ”spargere” asupra tartrului, iar jetul de apă aferent acestui aparat are scopul de a clăti zona. Toți dinții trec prin proces, iar apoi este efectuat un periaj profesional cu o pastă specială și, la sfârșit, de regulă, se face un “duș” bucal cu bicarbonat de sodiu și o fluorizare dentară.

3. Ce vei simți?

În funcție de gradul de inflamație a gingiei tale, pot exista sângerări și dureri minore. Dacă gingivita ta este într-un stadiu avansat, medicul îți poate recomanda efectuarea unei anestezii locale. Nu trebuie să te îngrijorezi – detartrajul este o procedură de bază, ușor de făcut și de suportat în comparație cu alte intervenții stomatologice. Informează-te în prealabil, pentru a cunoaște toți pașii prin care vei trece.

4. Ce beneficii are?

Există numeroase beneficii ale detartrajului efectuat în mod regulat:

  • ține sub control acumulările de tartru
  • scade inflamația gingivală
  • previne apariția gingivitei și a parodontozei
  • îți menține dinții curați și sănătoși
  • intervine în locurile greu accesibile cu periajul obișnuit

5. Unde se poate face?

Procedura de detartraj se poate face, de regulă, în orice cabinet stomatologic, fiindcă este  ușor de făcut, des întâlnită, și are rol de menținere a sănătății dentare. În cazul în care nu ai un medic sau un cabinet la care te duci în mod obișnuit, poți apela oricând la cabinetul stomatologic Cisomedical, pentru orice fel de nelămurire sau intervenție stomatologică.

Așadar, detartrajul este recomandat tuturor persoanelor, dar mai ales celor care au tendința de a acumula tartru pe dinți, în spațiile interdentare, sau subgingival. Însă, cel mai important este să nu amâni aceste intervenții, fiindcă afecțiunile se pot agrava. Informează-te, cere sfatul medicului stomatolog și ai grijă de tine și de sănătatea ta!

Sursă foto: shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: