AcasăADVERTORIALDesign în VEST - Cum să păstrezi aerul vintage al casei tale

Design în VEST – Cum să păstrezi aerul vintage al casei tale

Partea de vest a României este cunoscută pe lângă altele și pentru faptul că deține unele dintre cele mai vechi clădiri din țară. Aerul vintage al orașelor se simte puternic pe străduțele mici, printre blocuri și case în stilul anilor trecuți și care nu și-au pierdut deloc din farmec, dimpotrivă, devin tot mai actuale. 

În România, termenul de vintage a fost preluat intens în ultimii ani și a fost aplicat în domenii diverse, începând de la haine și accesorii, până la design interior. Mulți au dezvoltat adevărate pasiuni în urma cărora și-au creat colecții, și-au schimbat garderoba sau spațiul în care locuiesc, venind cu un iz vechi în modern. Poți vedea aici unele dintre cele mai vechi clădiri din țara noastră. Atunci când vorbim de case vechi, majoritatea doresc să păstreze atmosfera deja existentă. Acest lucru se poate realiza ușor cu elemente de decor în stil vintage.

Iată cum poți să păstrezi aerul vintage în baia ta

O casă veche, cu ferestre mari, tavan înalt și podea de lemn este locul perfect în care poți amenaja o astfel de baie. Desigur, se poate amenaja și într-un apartament, dacă celelalte camere sunt și ele în același stil. În cazul casei, simpla construcție este de ajuns.

Pereți și podea

Lemnul este principalul material folosit într-o amenajare vintage, fără a fi limitat însă la podea. Se regăsește și în decorațiuni sau mobilier, fiind primul element pe care se fixează privirea la intrarea în încăpere.

Atât pentru podea, cât și pentru pereți se poate folosi și piatră sau cărămidă, ori diverse materiale care le imită foarte bine și care în combinație cu o paletă de culori neutre, precum maroul frappe sau rozul pudrat redau aspectul vintage al băii. Dacă ai o personalitate puternică, te poți juca cu galbenul muștar sau verdele jad și doar dacă dorești poți apela la tapet. Va oferi încăperii un plus de personalitate.

Decorațiuni și culori

Dacă în prezent designul se bazează mai mult pe minimalism, în trecut accentul era pus pe măreția decorațiunilor și detalii. Regăsim într-un astfel de decor oglinzi cu rame bogat ornamentate, lustre și tablouri finisate în culori tomnatice precum auriu sau bronz. Obiectele din fier forjat sunt și ele folosite cu succes. 

În cazul obiectelor sanitare se recomandă albul fildeș. Elementul care nu trebuie să lipsească din acest design este cada de baie ovală cu picioare decorative, metalice. Poți accesoriza cada cu bateriile de duș de la InstalPlus cu finisaj auriu sau bronz. Majoritatea pot fi folosite atât pentru duș, cât și pentru cadă, fiind perfecte ca design și utilitate într-o mulțime de amenajări. 

Suportul pentru prosoape, bateria pentru chiuvetă, cuierele sau polițele în aceleași finisaje oferă eleganță designului și îl completează. Îndrăznește să adaugi decorațiuni, cu atât mai mult dacă vorbim de obiecte vechi ce pot întregi imaginea de ansamblu. 

Poți adăuga câteva fotografii personale, flori sau chiar o scară care să țină loc de suport pentru prosoape. De asemenea, un scaun arată foarte bine lângă cadă și în același timp este și util. 

Poți îndrăzni și cu perdelele, în cazul în care ai o fereastră mare. Vor contribui la sentimentul de cald, de acasă. O carte, câteva lumânări, un pahar de vin și un apus de soare te vor face să uiți că trăiești în secolul XXI!

În concluzie, nu contează perioada în care trăim. Cu puțină imaginație putem crea un loc doar pentru noi în care să simțim că evadăm și ne întoarcem în vremurile în care baia era un loc pentru relaxare.

Sursă foto: ShutterStock.com 

Magazin Calea Clujului

Calea Clujului nr. 92

0755-032.504

L-V 8:00-17:00, Sâmbătă 8:00-13:00, Duminica Închis

contact@instalplus.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc