AcasăSTIRIHUNEDOARADeconturi ciudate la Compania Minvest: rochii, carne, roşii, detergent şi lapte

Deconturi ciudate la Compania Minvest: rochii, carne, roşii, detergent şi lapte

mineri minvestNoua conducere a Companiei Minvest Deva se va adresa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara cu o plângere penală împotriva a patru persoane care au avut funcţii de conducere, după ce un control al Curţii de Conturi a reliefat decontarea unor bonuri fiscale pentru cumpărături de haine, roşii, carne sau lapte.

„Lucrez în această companie de 30 de ani, dar nu m-am confruntat niciodată cu aşa ceva. Un control al Curţii de Conturi a constatat pentru lunile ianuarie şi februarie 2012 o delapidare de aproximativ 80.000 de lei, ce era acoperită cu bonuri fiscale din comerţ luate de la diverse supermarketuri. Bonurile includeau absolut toate produsele de uz casnic, de la detergent până la rochii, carne, roşii, alte haine şi produse care se puteau deconta”, a declarat directorul general al Companiei Minvest Deva, Daniel Andronache.

Potrivit acestuia, zilnic erau efectuate deconturi pe bonuri fiscale în valoare de 2.000 până la 4.000 de lei. Plata se efectuat în baza unui referat întocmit de casiera unităţii, documentul fiind aprobat de un auditor intern, contabilul şef şi fostul director al Companiei Minvest.

În general, 90 % dintre bonurile fiscale ce erau decontate pentru produse alimentare sau de uz casnic erau emise de un supermarket din Deva, din primele verificări apreciindu-se că acestea erau luate din ceea ce aruncau la coş clienţii obişnuiţi ai magazinului.

„Casierul, auditorul şi contabilul şef n-au avut nicio explicaţie, în afara unor momente jenante. Încă sunt angajaţi în Compania Minvest, dar nu mai ocupă funcţiile pe care le-au avut şi sunt la dispoziţia celor care fac controlul. Aşteptăm nota de control a Curţii de Conturi şi vom sesiza organele abilitate, urmând să stabilim prejudiciul exact şi măsurile de recuperare a acestuia”, a adăugat directorul general al Companiei Minvest.

Andronache estimat că prejudiciul calculat pentru anii 2011 şi 2012 se ridică la peste 200.000 de lei, în condiţiile în care o verificare completă a documentelor este extrem de greoaie şi ar putea dura chiar şi o jumătate de an.

În replică, fostul director general al Companiei Minvest Deva, Ladislau Farcaş, a negat acuzele ce i-au aduse şi a spus că a văzut mai multe deconturi cu probleme.

După ce le-a studiat, el a constatat că pe documente erau adăugate, pe lângă un prim bon fiscal de cumpărături, şi altele, care nu aveau nicio legătură cu ceea ce i se prezentase iniţial la semna

 „Din ceea ce am văzut eu şi mi s-a prezentat, pe aceste deconturi apare la total o sumă care reprezintă bonul iniţial, de obicei un bon, iar dedesupt apare restul bonurilor. Dovadă că eu aprobam un bon, după care decontul se completa cu alte bonuri care nu aveau nicio legătură cu firma”, a declarat fostul director al Companiei Minvest Deva.

El a menţionat că nu se poate pronunţa mai mult asupra celor sesizate de inspectorii Curţii de Conturi, pentru că ancheta administrativă este abia la început.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc