AcasăSTIRIDeclaraţia Papei privind retragerea sa. Papa Benedict nu-l va influenţa pe noul...

Declaraţia Papei privind retragerea sa. Papa Benedict nu-l va influenţa pe noul Suveran Pontif.

PapaPapa Benedict a declarat că nu mai este suficient de puternic pentru a îndeplini funcţia de Suveran Pontif.

Fratele Papei, Georg Ratzinger, a declarat pentru BBC că Benedict a ajuns la o vârstă pe care au atins-o puţini dintre predecesorii săi şi simte că îşi pierde treptat abilităţile necesare îndeplinirii rolului său.

Georg Ratzinger a afirmat că fratele său nu va încerca să îl influenţeze pe noul Papă.

„Când va fi nevoie de el, va fi disponibil, dar nu doreşte să se implice în treburile succesorului său„, a afirmat fratele Papei.

Preşedintele Obama şi-a manifestat aprecierea pentru Papa Benedict în numele poporului american.

Declaraţia Papei referitoare la retragerea sa

Dragi frati, v-am convocat pentru acest Consistoriu, nu doar pentru cele trei canonizari, ci si pentru a va comunica o decizie de mare importanta pentru viata Bisericii. Dupa ce mi-am examinat in mod repetat constiinta inaintea lui Dumnezeu, am ajuns la certitudinea ca puterile mele, datorita varstei avansate, nu mai sunt potrivite pentru o exercitare adecvata a ministerului petrin.

Sunt constient ca acest minister, datorita naturii lui spirituale esentiale, trebuie sa fie indeplinit nu doar prin cuvinte si fapte, ci si prin rugaciune si suferinta. Cu toate acestea, in lumea de astazi, supuse la atat de multe schimbari rapide si zguduita de intrebari de profunda relevanta pentru viata de credinta, pentru a conduce barca Sfantului Petru si pentru a proclama Evanghelia, sunt necesare atat puterea mintii cat si a trupului, putere care in ultimele luni s-a deteriorat in mine pana acolo incat a trebuit sa imi recunosc incapacitatea de a indeplini in mod adecvat slujirea incredintata mie.

De aceea, si fiind constient de gravitatea acestui act, in deplina libertate declar ca renunt la ministerul de Episcop al Romei, Succesor al Sfantului Petru, incredintat mie de Cardinali in 19 aprilie 2005, astfel ca, de la 28 februarie 2013, ora 20.00, Scaunul Romei, Scaunul Sfantului Petru, va fi vacant si un Conclav pentru alegerea noului Pontif Suprem va trebui sa fie convocat de cei care au competenta sa faca aceasta.

Iubiti frati, va multumesc sincer pentru toata iubirea si munca cu care m-ati sustinut in slujirea mea si cer iertare pentru toate defectele mele. Iar acum, sa incredintam Sfanta Biserica grijii Pastorului nostru Suprem, Domnul nostru Isus Cristos, si sa o imploram pe Preasfanta Sa Mama Maria, pentru ca ea sa ii asiste pe Parintii Cardinali, cu grija ei materna, in alegerea unui nou Pontif Suprem. In ceea ce ma priveste, doresc de asemenea sa slujesc cu devotament Sfanta Biserica a lui Dumnezeu in viitor, printr-o viata dedicata rugaciunii.

Din Vatican, 10 februarie 2013

–––––––––––––––––-

Text preluat dupa Catholica.ro: http://www.catholica.ro/2013/02/11/declaratia-papei-benedict-privind-retragerea-sa/

Textul original in engleza: http://en.radiovaticana.va/articolo.asp?c=663815

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc