AcasăSPORTDe trei ori pe podium, la ultima competiţie a anului

De trei ori pe podium, la ultima competiţie a anului

inot  

Creditat de către antrenoarea sa cu cele mai mari şanse de a se întoarce cu medalii de la Naţionalele de Semifond (juniori I şi juniori II) de la Piteşti, înotătorul hunedorean Alexandru Bădeaţă (medalion) a îndeplinit de unul singur obiectivul stabilit pentru ultima comeptiţie din acest an. Sportivul de 16 ani legitimat la CSŞ Hunedoara a obţinut o medalie de aur, una de argint şi una de bronz la întrecerea din sudul ţării.

Bădeaţă a fost singurul dintre cei opt înotători hunedoreni prezenţi la blocstarturi care a terminat ultima competiţie importantă a anului pe podium, una care nu este tocmai pe placul sportivilor de pe Cerna, deoarece aceştia sunt „specializaţi” în probele de viteză.

Hunedoreanul de 16 ani a pornit bine încă din prima zi a concursului când şi-a asigurat primele două medalii. Bădeaţă a obţinut calificarea în finala cursei de 400 de metri mixt, cu al doilea timp (4.45.02). Puţin mai lent decât la Concursul ţărilor central europene, unde a încheiat proba cu timpul de 4:41.94, sportivul pregătit de Anca Băjan s-a revanşat în finale, unde a obţinut medalia de aur la juniori II (13-16 ani) şi pe cea de bronz la juniori I (16-18 ani), cu un timp mult mai bun decât în preliminarii. În fine, ultima „achiziţie” din vitrină a venit în cea de-a şasea reuniune, când Bădeaţă a terminat cu al doilea timp finala juniorilor II, obţinând astfel medalia de argint. „Alex a dovedit că rezultatele de până acum nu au fost deloc întâmplătoare şi a demonstrat că este un sportiv talentat şi ambiţios”, a spus Anca Băjan. Aproape de podium au mai fost Alexandru Ancuţa, care a terminat al patrulea aceeaşi probă solicitantă, în vreme ce Denisa Iluca (13 ani) a încheiat proba de 400 de metri spate pe locul cinci, după ce în seriile preliminare obţinuse doar al şaptelea timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc