AcasăSTIRIDe la 1 martie proprietarii de câini sunt obligaţi să îi microcipeze

De la 1 martie proprietarii de câini sunt obligaţi să îi microcipeze

Deşi mai sunt doar câteva zile până la începutul lunii martie, puţini sunt proprietarii de câini care ştiu despre obligativitatea de a microcipa animalele, în caz contrar legislaţia stabilind amenzi usturătoare.

Noile reglementări legislative îi obligă pe proprietarii de câini la cheltuieli suplimentare, întrucât odată cu 1 martie 2014, când intră în vigoare microciparea obligatorie a patrupedelor, ei sunt forţaţi să scoată bani din buzunar păntru cumpărarea acestor microcipuri de identificare. Dispozitivele costă între 50 şi 100 de lei, iar cei care refuză să-şi microcipeze animalele vor plăti amenzi care pot ajunge până la 2000 de lei.

Microcipul conţine un cod numeric personalizat unic al căţelului si, opţional, numărul de telefon al stăpânului. În situaţia în care patrupedul este pierdut,  el poate fi mai uşoir găsit şi identificat cu ajutorul microcipului implantat sub piele. Dacă acel căţel este abandonat, atunci stăpânul înregistrat pe microcip va fi aspru sancţionat.

După ce au fost microcipaţi, câinii trebuie înregistraţi în Registrul Evidentei Cainilor cu Stăpân, potrivit normelor adoptate de Guvern. Cei care nu vor respecta legea vor plăti o amendă de până la 2000 de lei. În plus, tratamentul câinilor care nu au cip ar putea fi refuzat de medicii veterinari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: