AcasăSTIRIHUNEDOARADe cinci ani, biblioteca din Deva aduce ”o jucărie pentru fiecare copil”...

De cinci ani, biblioteca din Deva aduce ”o jucărie pentru fiecare copil” din centrele de plasament

Acum cinci ani, Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva a avut inițiativa de a fi prezentă, în preajma zilei de 1 iunie, în colectivitățile de copii instituționalizați, copii care trăiesc în centrele de plasament din județul Hunedoara. Pentru a aduce bucurie în inimile micuților lipsiți de căldura mediului familial, reprezentanții instituției au derulat acțiunea „O jucărie pentru fiecare”.

Grupul-țintă al acțiunii este format din copiii care trăiesc în Centrele de plasament din Brad, Orăștie, Lupeni, Centrul de plasament pentru copil cu handicap Hunedoara și Centrul de plasament pentru copil cu handicap Vulcan.

„Pentru toți acești copii a fost inițiată o amplă campanie de popularizare și de sensibilizare a opiniei publice, adresându-ne direct cu rugămintea ca oricine dorește să aducă la bibliotecă o jucărie, nouă sau veche, jucărie destinată acestor copii. Am pornit de la ideea că, oricât de bune ar fi condițiile materiale în care trăiesc, acești copii au nevoie, pe lângă hrană, îmbrăcăminte, cazare, și de un strop de bucurie, de un gest cald din partea noastră, a tuturor. Apelul nostru a avut un ecou impresionant și, în foarte scurtă vreme, biblioteca a devenit depozitara unui imens număr de jucării: păpuși, mașinuțe, animale de pluș, jocuri, mingi etc. Am pornit, plini de entuziasm și de afecțiune, într-o veritabilă caravană a jucăriilor către acești copiii. Munca noastră a fost răsplătită din plin prin recunoștința și bucuria pe care le-am citit în privirile micilor noștri prieteni, în zâmbetele și îmbrățișările de care am avut parte în fiecare instituție de ocrotire a copilului unde a poposit caravana noastră. Le mulțumim celor care au adus jucării de la copiii, nepoții lor sau le-au cumpărat special pentru această acțiune, numărul acestor oameni generoși este tot mai mare și acest lucru nu poate decât să ne bucure”, a declarat managerul Bibliotecii Județene, Sebastian Bara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc