AcasăSTIRICurtea de Apel Bucureşti a anulat Ordinul lui Raed Arafat de prelungire...

Curtea de Apel Bucureşti a anulat Ordinul lui Raed Arafat de prelungire a carantinei în Timiș. Șeful DSU va contesta decizia la Înalta Curte

[ad_1]

Președintele Consiliului Județean (CJ) Timiș, Alin Nica (foto), a anunțat vineri că Ordinul prin care şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a prelungit restricţiile la Timişoara în perioada 22-24 martie a fost anulat de Curtea de Apel Bucureşti.

“Curtea de Apel Bucureşti a anulat ordinul prin care şeful DSU, Raed Arafat, a decis să prelungească restricţiile la Timişoara în perioada 22- 24 martie, peste hotărârea luată de CJSU Timiş. Instanța a confirmat ceea ce am semnalat din primele momente: a fost o intervenție abuzivă și nejustificată. Dar, înainte de toate, a fost un precedent periculos și o intimidare a membrilor CJSU. Din păcate observ tot mai multe erori de judecată în ultima perioadă la cei în mâinile cărora stau viețile cetățenilor. Timișorenii așteaptă și merită scuzele lui Raed Arafat și a celor care i-au susținut la nivel local decizia nedreaptă și ilegală. Nu-mi rămâne decât să vă încurajez să respectați cu sfințenie regulile, cu speranța ca, prin efortul comunității, rata de infectare să scadă natural și să ieșim cât mai repede din carantină”, a transmis președintele CJ Timiș, pe pagina sa de Facebook.

Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat vineri seara că va contesta decizia Curţii de Apel Bucureşti la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

“Nu este definitivă. Încă mai avem ÎCCJ. S-a mai întâmplat să fie ceva anulat la Curtea de Apel şi câştigat la Înalta Curte. Fără nicio discuţie (va fi atacată la Înalta Curte decizia Curţii de Apel n.red.). Motivul pentru care am luat decizia să semnez ordinul temporar este pentru că era prima dată, un lucru fără precedent, ca într-un comitet pentru situaţii de urgenţă să se pună sub semnul întrebării şi să se forţeze chiar împotriva recomandării autorităţilor sanitare şi de către persoane care nu sunt din domeniu şi cu întrebări la care eu am participat cu o zi înainte la o dezbatere foarte serioasă cu persoanele care au participat la şedinţa respectivă. S-au pus ‘n’ întrebări la care am răspuns şi la care am explicat situaţia în Timişoara. Nu este ok. Au intrat medici din Timişoara cu noi în videoconferinţă, medici care sunt din spitale şi specialişti în domeniu şi au explicat că situaţia este foarte gravă în Timişoara şi că nu mai fac faţă (…) Atunci decizia mea era să nu pierdem cele 14 zile care totuşi au mers până atunci, şi am prelungit cu trei zile ca să las timp să se gândească lumea şi se reîntrunească Comitetul ca să găsim o soluţie. Comitetul s-a reîntrunit şi a luat decizia prelungirii, cu două treimi din voturi, şi s-a prelungit până joia viitoare”, a afirmat Raed Arafat, la Digi 24.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc