AcasăSTIRIHUNEDOARACursuri gratuite de jurnalism și managementul comunicării la biblioteca din Deva

Cursuri gratuite de jurnalism și managementul comunicării la biblioteca din Deva

Cea mai importantă instituție de cultură din județul Hunedoara –  Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu”  – demonstrează încă odată că este pregătită să ofere nu doar serviciile clasice pe care orice bibliotecă le oferă, ci merge mai departe, venind în întâmpinarea celor care doresc să învețe și să câștige astfel noi abilități și cunoștințe practice.

Pe lângă serviciile cu care și-a obișnuit utilizatorii, respectiv împrumut de cărți pentru copii și adulți în limba română și în limbi străine, împrumut de CD-uri cu muzică și DVD-uri cu desene animate, filme artistice și documentare,  accesul la presa locală și națională, consultarea legislației la zi, bibliografii la cerere și acces la internet, în perioada care urmează biblioteca organizează gratuit și alte activități destinate utilizatorilor. Mai precis, este vorba despre două cursuri destinate celor care doresc să își dezvolte abilitățile de comunicare.

  • Cursul „Managementul comunicării și al relațiilor publice” (14 locuri), care se va desfășura în perioada 22.10.2018 – 24.10.2018, între orele 1300 și 1700. Absolvenții vor primi certificat de participare. Înscrierile se fac la Secretariatul instituției, de luni până joi, între orele 830 și 1600, vineri între orele 830 și 1330, în perioada 01.10.2018 – 19.10.2018, pe baza actului de identitate.
  • Cursul „Vreau să devin jurnalist!” (14 locuri), care se va desfășura în perioada 19.11.2018 – 23.11.2018, între orele 1600 și 1900. Absolvenții vor primi certificat de participare. Înscrierile se fac la Secretariatul instituției, de luni până joi, între orele 830 și 1600, vineri între orele 830 și 1330, în perioada 01.10.2018 – 19.10.2018, pe baza actului de identitate.

Cursul se adresează elevilor de liceu din ani terminali care doresc să urmeze facultatea de jurnalism, dar și celor care nu s-au decis încă asupra domeniului pe care îl vor studia în continuare.

Cursanții vor învăța cum se realizează materialele de presă – știre, interviu, reportaj, anchetă, despre comunicarea mediatică și despre ce înseamnă profesia de jurnalist. Cursul se bazează, în special, pe aplicații practice astfel încât fiecare participant să înțeleagă cât mai exact ce presupune o carieră în domeniul mass-media. Vor fi tratate genurile jurnalistice de informare atât din punct de vedere audio-vizual, cât și al mediului online și al presei scrise.

Din programa cursului fac parte: cariera de jurnalist – atribuții și responsabilități; gestionarea informației și alegerea surselor; caracteristicile și structura textului jurnalistic; cum funcționează o instituție de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc