AcasăADVERTORIALCum trebuie să îți îngrijești masina corect în funcție de sezon

Cum trebuie să îți îngrijești masina corect în funcție de sezon

Pentru conducătorii auto îngrijirea propriei mașini trebuie să fie o preocupare destul de constantă. Pentru a funcționa în parametrii normali mașina trebuie să fie îngrijită corespunzător, de la igienă până la controale de rutină la service sau schimbarea pieselor uzate. Ne-am gândit să venim în ajutorul șoferilor și să facem o listă cu sfaturi utile pentru întreținerea corespunzătoare a mașinii. 

Iată câteva sfaturi eficiente pentru îngrijirea corectă a automobilului tău:

Folosește soluții de îngrijire dedicate sezonului în care te afli

Un element important este să folosești soluțiile de îngrijire și curățare special create pentru un anumit sezon. Un exemplu este soluția de parbriz: iarna trebuie să alegi o variantă antiîngheț, în timp ce vara poți merge pe o variantă obișnuită. La fel poți proceda și cu soluțiile pentru curățarea exteriorului, pentru a te asigura că în sezonul rece suprafața mașinii tale este protejată împotriva temperaturilor scăzute. 

Schimbă piesele uzate sau cele care trebuie înlocuite 

An de an, anumite piese ale unui autoturism necesită schimbarea datorită uzurii, dar și la schimbarea dintre sezoane. Un exemplu bun sunt anvelopele: la finalul iernii ele trebuie înlocuite cu un set de anvelope de vară, iar toamna se revine la cele de iarnă. Desigur în funcție de locația în care te afli și de starea carosabilului pe care conduci, poți opta și pentru un singur set all season, care să nu mai necesite schimbarea de două ori pe an. Dacă ești în căutarea unui set nou de roți, Altex.ro are niște opțiuni foarte avantajoase din punct de vedere al raportului calitate-preț. 

Spală autoturismul corect 

Ce presupune o spălare corectă a unei mașini? Ei bine, în funcție de anotimpul în care te afli și temperaturile, respectiv precipitațiile de afară trebuie să efectuezi și curățarea mașinii. Vara de exemplu, nu este indicat să speli mașina în razele directe ale soarelui, așa cum nici iarna nu este indicat să o pleci într-o zi în care sunt precipitații sau temperaturi de îngheț. Dacă totuși ai nevoie de o spălare urgentă apelează la serviciile unei spălătorii, unde poți primi ajutor de specialitate.

Găsește un mecanic bun

Un alt sfat ar fi să găsești un mecanic bun sau un service unde să poți duce mereu mașina atunci când ai nevoie de ajutor. De ce? Pentru că dacă frecventezi un singur loc sau o persoană pricepută care îți cunoaște istoricul mașinii, va știi cu siguranță mult mai ușor ce e de făcut și cum să procedeze atunci când e nevoie de niște reparații sau anumite modificări. Așa că încearcă să găsești o variantă pe care să o păstrezi pe termen lung, deși poate nu acorzi atât de multă importanță acestui aspect, poate face diferența atunci când ai o problemă mai serioasă și vrei să fie reparată corespunzător. 

Dacă respectați aceste sfaturi te poți bucura de autoturismul tău într-o stare cât mai bună mereu, fără să îți bați prea mult capul cu asta, economisind și niște resurse financiare, dar și timp. 

Sursă foto: unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc