Oferta de carne de miel în pieţele din judeţul Hunedoara este variată, iar preţurile se situează în jurul valorii de 25 de lei kilogramul.
Mieii mai slabi se vând şi cu 23 de lei kilogramul, dar este nevoie de un adevărat talent de negociator ca să poţi obţine această reducere.
Ciobanii spun că nu pot lăsa la preţ pentru că frigul din martie a făcut ca vegetaţia să fie întârziată, iar oile nu au avut suficientă hrană pe câmp.
Oferta de carne de miel în pieţele din judeţul Hunedoara este variată, iar preţurile se situează în jurul valorii de 25 de lei kilogramul. Mieii mai slabi se vând şi cu 23 de lei kilogramul, dar este nevoie de un adevărat talent de negociator ca să poţi obţine această reducere.
Ciobanii spun că nu pot lăsa la preţ pentru că frigul din martie a făcut ca vegetaţia să fie întârziată, iar oile nu au avut suficientă hrană pe câmp.
Medicii veterinari sunt prezenţi, în aceste zile, la cele zece puncte de sacrificare a mieilor din pieţe, dar şi în târgurile de animale.
„Toată carnea care iasă la vânzare este verificată atent. Până acum nu am avut probleme deosebite şi sper să fie tot aşa, deoarece treaba este organizată bine”, spune directorul executiv al Direcţiei Sanitar-Veterinare Hunedoara, Ioan Dumbravă.
Preţul cerut de ciobani pentru un miel netăiat este cuprins între 10 şi 15 lei pe kilogram, la înţelegere cu potenţialul cumpărător.
Preţul cerut de ciobani pentru un miel netăiat este cuprins între 10 şi 15 lei pe kilogram, la înţelegere cu potenţialul cumpărător.