AcasăADVERTORIALCum să obții un look de film noir? 4 sfaturi pentru bărbații...

Cum să obții un look de film noir? 4 sfaturi pentru bărbații care preferă stilul clasic

Film noir este un termen cinematografic, care descrie filmele polițiste hollywoodiene clasice. Acesta a devenit un reper cunoscut nu doar în acest domeniu, ci și în modă, prin stilul vestimentar specific. Cu siguranță, ai văzut filme sau imagini alb-negru, cu detectivi misterioși, care încearcă să rezolve o crimă sau un caz aparte, trăgând dintr-o țigară și bând un pahar de whisky la bar. Dacă ești pasionat de această perioadă, trebuie să știi că, pentru bărbații din acea vreme, cămașa, cravata, trenciul și pălăria erau elemente nelipsite din garderoba lor.

Iată 4 sfaturi pentru bărbații care preferă stilul clasic de film noir:

  1. Poartă cu încredere cămașa albă

Cămașa de culoare albă este specifică acestui stil, fiindcă datorită ei se creează un contrast puternic în orice ținută alb-negru. Fie că o combini cu un sacou negru, fie că optezi pentru o vestă, ea va ieși în evidență prin faptul că arată imaculat. Decorurile tipice filmelor noir se bazează pe fundaluri întunecate, din care se decupează anumite elemente vizuale, care se bazează pe culori deschise. Dacă vrei să încerci acest tip de vestimentație, poți achiziționa cămăși albe pentru bărbați de la Gama și, cu siguranță, vei impresiona prin apariția ta desprinsă din vremuri clasice.

2. Un accesoriu esențial – Pălăria

Pălăria este un element important în alcătuirea unui astfel de look, întrucât ea reprezintă un accesoriu obligatoriu în vestimentația unui adevărat detectiv. De regulă, este de culoare neagră și are borurile late, iar materialul din creștet este ușor adâncit în lateral. Aceasta îți va da un aer misterios, bărbătesc și, mai ales, extrem de stilat. În prezent, nu mai este atât de des purtată, însă, nu te feri să ieși în evidență, readucând pălăria în moda actuală!

3. Nu uita de cravată!

Cravata adaugă oricând un plus de rafinament ținutei tale, așa că trebuie să fie nelipsită din șifonierul tău! O poți purta atât ziua, când te duci la birou sau la o întâlnire cu prietenii, cât și seara, la o petrecere sau la un eveniment mai special. Însă, indiferent de ocazie, acest articol este binevenit cât mai des în outfiturile tale, dat fiind că îți oferă un aer classy, completând stilul clasic masculin, pe care vrei să îl abordezi.

4. Încearcă trenciul!

Poate că ai văzut diverse filme sau fotografii alb-negru, care înfățișează detectivi, gangsteri sau polițiști care pleacă în misiuni misterioase de cercetare, îmbrăcați într-un trenci lung. Acesta este un element des regăsit în look-ul de tip film noir și este ușor de achiziționat și de purtat. Cea mai importantă, însă, este atitudinea – trenciul este special și trebuie purtat în mod asumat, care să dea dovadă de încredere în propria persoană. Fie că optezi pentru unul din piele, fie pentru unul din alt material, nu uita să te simți comod și elegant în propriile haine!

Așadar, stilul vestimentar desprins din filmele noir este ușor de abordat, dacă ții cont de câteva elemente de bază pentru alcătuirea lui. Cele enumerate mai sus sunt articole de bază, recurente, pe care le poți vedea în toate exemplele care ilustrează această perioadă. Nu te teme să-l încerci! Dacă îți place, nu-ți rămâne altceva de făcut decât să îl pui în aplicare! 

Sursă foto: shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: