AcasăADVERTORIALCum sa iti alegi tricoul în funcție de material?

Cum sa iti alegi tricoul în funcție de material?

Tricourile sunt articole de nelipsit pentru oricare persoană! Pot fi o emblemă confortabilă și versatilă a îmbrăcămintei casual. Multe își câștigă drepturile de a fi purtate până la uzare. Dar nu toate tricourile se încadrează în acea etichetă de îmbrăcăminte confortabilă. Deci, ce face aceste piese de vestimentație să fie mai bune decât altele?


Modelele de pe tricouri ar putea fi un factor pentru alegerea articolului favorit, unii oameni manifestând o preferință pentru  personalitățile culturii pop care au o semnificație profundă pentru ei. Dar cel mai probabil, materialul este cel care face diferența și ajută oamenii în a face alegerea, deoarece țesătura se simte bine pe piele și nu este predispusă la micșorare sau decolorare.


Factorii care trebuie luați în considerare

  1. În primul rând trebuie să se facă remarcată greutatea lor. Tricourile mai grele care depășesc 170 g sunt mai potrivite pentru climatele mai reci. Dacă ești un brand de exterior popular în regiunile muntoase, acest lucru va fi mai important pentru tine. Tricourile ușoare variază de obicei între 85 și 140 g și sunt mai confortabile pentru vremea mai caldă.
  1. Bumbacul este unul dintre cele mai populare materiale pentru îmbrăcăminte, mai ales când este vorba de tricouri pentru bărbați când corpul tău are mai multă nevoie de aerisire pentru a evita transpirația în acces. Este moale și respirabil și atinge un echilibru perfect între cost și confort. Principalul dezavantaj al bumbacului este că se șifonează și se micșorează adesea după spălare. Totuși bumbacul poate fi și el mai mult sau mai puțin calitativ, iar totul depinde de firma care le confecționează, Massini.ro fiind una recunoscută pentru materialu său. 
  1. Dacă impactul asupra mediului și sustenabilitatea sunt importante pentru marca ta sau pentru tine ca persoană, bumbacul organic este calea de urmat. Utilizează cel mai popular material pentru tricouri, dar limitează selecția la materiale care ating anumite standarde pentru limitarea impactului nociv asupra mediului. Acest tip de bumbac necesită mai multă muncă de produs și, prin urmare, este mai scump de cumpărat, dar va atrage un public mai larg.
  1. După bumbac, poliesterul este un material de îmbrăcăminte extrem de popular. Este cel mai remarcabil pentru rezistența sa la micșorare, decolorare sau întindere, ceea ce înseamnă că tricourile din poliester au o durată de viață lungă.
  1. Cel mai bun din ambele lumi este un amestec între bumbac și poliester. Nu toate amestecurile sunt create egale, așa că va trebui să vă uitați la procentul fiecărui material din amestec înainte de a lua o decizie. Cu toate acestea, majoritatea amestecurilor  sunt moi ca bumbacul și rezistente la încrețituri ca poliesterul.

Pe lângă tipul de țesătură, ar trebui să fii familiarizat cu alte aspecte. Greutatea și numărul de fire determină adesea aspectul și senzația unui tricou și explică de ce două tricouri diferite din bumbac 100% ar putea să nu se simtă la fel.

Țesăturile mai ușoare se mulează mai bine pe corp și se simt mai moi. Cu toate acestea, firele se pot rări în timp după mai multe spălări. La fel ca greutatea totală a îmbrăcămintei, numărul de fire vă va spune cât de gros sau subțire este firul folosit pentru a face țesătura.

Sursă foto: unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc