AcasăADVERTORIALCum să fii un șofer mai responsabil? 3 lucruri pe care le...

Cum să fii un șofer mai responsabil? 3 lucruri pe care le poți pune în aplicare chiar de astăzi

Atunci când vine vorba de condus responsabil, sunt multe lucruri aparent simple pe care le poți face ca șofer. Cu toate acestea, încă se întâmplă multe accidente care te pot pune în pericol atât pe tine, cât și pe cei dragi. 

Mai mult decât atât, poți fi implicat în accidente care pot provoca multe daune financiare. Chiar dacă nu poți controla felul în care se comportă ceilalți participanți în trafic, sunt câteva lucruri pe care le poți face pentru siguranța ta și a familiei tale. 

Iată 3 lucruri pe care le poți face pentru a fi un șofer mai responsabil: 

1. Întreținerea regulată a mașinii. Felul în care ai grijă de mașina ta poate determina atât siguranța pasagerilor, cât și procesul de mentenanță a autovehicului. Verifică în mod frecvent dacă anvelopele, luminile, ștergătoarele, frânele și alte părți importante ale vehiculului sunt în stare bună de funcționare. După fiecare control regulat la un service specializat, încearcă să urmezi cât mai fidel recomandările pentru întreținerea vehiculului. Nu ignora niciun semn pe care mașina ta l-ar da în legătură cu starea sa de funcționare. 

2. Încheie o poliță de asigurare Casco. În zilele noastre, oamenii sunt tot mai grăbiți și au tot mai puțină răbdare, provocând mai multe accidente ca niciodată, dintre cele mai diverse. Tocmai de aceea, ai nevoie de o asigurare completă care să-ți dea posibilitatea să-ți alegi riscurile pe care vrei să le acoperi. De exemplu, asigurarea CASCO auto Mașina Mea de la Allianz-Tiriac Unit acoperă, printre altele, riscuri comune precum avariile, căderea unor corpuri, derapări și răsturnări ale autovehiculului și fenomene atmosferice. De asemenea, un aspect esențial este faptul că ai acoperire valabilă pe întreg teritoriul Europei, inclusiv partea asiatică a Turciei.

3. Poartă întotdeauna centura de siguranță. Chiar dacă în ultimii ani s-au demonstrat beneficiile purtării centurii de siguranță în mașină, mulți dintre șoferi au senzația că îi incomodează și că nu li se poate întâmpla nimic rău dacă ei conduc cu atenție. Din păcate, în multe dintre accidentele auto contează felul în care se comportă ceilalți șoferi în trafic. Așa că este mai mult decât obligatoriu să ai grijă de tine și să-ți asiguri minimul de siguranță. Totodată, nu pleca niciodată la drum până când fiecare pasager din mașină este asigurat, cu atât mai mult dacă este vorba despre copii. 

Fără îndoială, există multe recomandări pe care le poți transforma în obiceiuri sănătoase pentru fiecare zi la volan. Respectă întotdeauna regulile de circulație, stai concentrat la drum, fără să te lași distras de telefon sau de alți șoferi și asigură-te că ai mereu documentele tale și ale mașinii la îndemână. Indiferent dacă ești un șofer începător sau unul cu multă experiență, amintește-ți că respectarea regulilor simple te va ține în siguranță pe tine și pe cei dragi. 

Sursa foto: Unsplash.com 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc