AcasăADVERTORIALCum să fii o gazdă bună? Ghid simplu din 4 pași

Cum să fii o gazdă bună? Ghid simplu din 4 pași

Găzduirea invitaților în casa personală poate fi un lucru extrem de simplu pentru unele persoane, însă există și oameni care nu se pricep la acest lucru și îi împiedică din a avea invitați. Există câteva trucuri care sunt garantate că satisfac orice invitat. Tu știi care sunt cele 4 lucruri esențiale pentru a fi o gazdă perfectă?

Iată un ghid de urmat pentru a fi cea mai bună gazdă!

1. Curățenia generală

Deși pare destul de evident, mulți oameni uită de importanța acestui pas: curățenia generală. Atunci când ai musafiri, trebuie să îi primești într-un spațiu curat, în care să nu se simtă inconfortabil. Astfel, șterge praful  strânge toate obiectele la locul lor, aspiră și spală pe jos, du gunoiul. Folosește odorizante de cameră pentru un miros fresh și curat. Nu uita să aerisești pentru a evita îmbâcseala. De asemenea, lasă lumina naturală să pătrundă în casă, nu sta cu draperiile trase și în întuneric.

2. Veselă și tacâmuri

Orice gazdă trebuie să aibă în casă minimul necesar: pahare de vin și de apă, un set de farfurii și unul de castroane și un set de tacâmuri. Este extrem de urât să așezi la masă oamenii cu farfurii diferite pentru fiecare, sau să nu ai destule tacâmuri pentru toată lumea. Investește într-un set de pahare de vin bun, de cristal, pe care să îl poți folosi ani la rând. Pentru veselă, optează pentru o culoare neutră, alb sau negru, fără modele fistichii care să ofere o atmosferă dezorganizată. Acum sunt la modă farfuriile din ceramică, fiind extrem de rafinate. 

3. Muzică ambientală

Dacă ești gazdă, tu ai responsabilitatea de a întreține atmosfera. Astfel, o să ai nevoie de muzică. Poți pune muzică ambientală, la nivel redus, pentru a lăsa lumea să socializeze și, dacă lumea vrea să danseze, să o dai apoi mai tare. Ar fi ideal să ai în casă un sistem audio bun, precum un soundbar Samsung care să ducă experiența sunetului la un alt nivel. La altex.ro găsești mai multe variante pentru acest produs, toate fiind vârf de gamă pentru această tehnologie. Sunetul este mai profund, cu un bas puternic și vibrații intense, ceea ce va asigura, cu siguranță, o atmosferă de neuitat.

4. Servirea invitaților cu mâncare și băutură

Invitații trebuie serviți cu mâncare și băutură dacă îi primești la tine în casă. Astfel, pregătește diferite tipuri de băuturi non-alcoolice și alcoolice, iar ca și mâncare, începe prin niște gustări. Dacă vrei să gătești, asigură-te că invitații nu au anumite alergii sau restricții alimentare. Eventual, îi poți întreba ce ar prefera să mănânce sau să faci mai multe feluri pentru a te asigura că mulțumești toate gusturile de la masă.

Nu este dificil să mulțumești invitații în calitate de gazdă dacă urmezi ghidul de mai sus, căci acești pași garantează că vei fi ținut minte precum o gazdă ideală. Este nevoie doar de puțin efort și de voința de a respecta invitații care îți intră în casă.

Sursa foto: pexels.com 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc