AcasăADVERTORIALCum să călătorești mereu în siguranță cu mașina

Cum să călătorești mereu în siguranță cu mașina

Utilizezi mașina foarte des și ești genul care organizează multe călătorii care necesită deplasare cu automobilul. Îți place să conduci, să descoperi cât mai multe locuri. Nu este un lucru rău. În mașină îți petreci majoritatea timpului și trebuie să-ți pui amprenta. Aceasta este partea frumoasă a lucrurilor, când vine vorba de șofat. Însă, un moment de neatenție și totul se poate termina destul de rău. Siguranța este pe primul loc atunci când discutăm despre mașini. Întotdeauna trebuie să faci o revizie și să fi atent la piesele pe care le achiziționezi. Dacă una dintre piesele mașinii s-a uzat sau nu mai dă randament, este necesar să o schimbi și să cumperi alta.

Având în vedere toate cele spuse mai sus, vom discuta despre cum poți să te simți în siguranța în propria mașină și ce anume contribuie la îndeplinirea confortului și siguranței.

  • Trage pe dreapta și fă pauze!  

Ești pe punctul de a pleca în vacanță cu prietenii și familia? Trebuie să conduci mult, ceea ce înseamnă că atenția este foarte importantă. Simți că ești epuizat și conduci foarte mult, ia o pauză, două, câte sunt necesare pentru ca tu să fi cât mai concentrat la drum. Iar oamenii care sunt cu tine să fie teferi și nevătămați.

  • Piesele mașinii

Chiar dacă mergi cu mașina la muncă sau în afara orașului, piesele sunt foarte importante. În momentul în care o piesă  este defectă, atunci siguranța ta și a celor din automobil este în mare pericol. Una dintre cele mai importante piese este bateria. Ia în considerare acest aspect și ai grijă ca ea să fie funcțională mereu. În cazul unor modele de mașini mai noi, bateriile ajung să coste puțin mai mult, dar, de exemplu, dacă ai o mașină de oraș, un autoturism mai vechi sau Dacia Logan, găsești modele de baterie  auto Dacia de pe sorgeti.ro  la prețuri foarte convenabile. Acesta trebuie să funcționeze în parametrii normali. Alte componente  importante sunt acumulatori auto pentru logan, care sunt la fel de importanți în ceea ce privește funcționarea mașinii. Toate acestea trebuie să fie într-o stare bună și funcționale pentru a evita apariția oricărei defecțiuni.

  • Odihnește-te înainte să conduci!

Înainte de a pleca într-o călătorie, mereu să ai grijă să fii suficient de odihnit și să mănânci înainte să pleci la drum. Consumă fructe, salate și mâncăruri light pentru a nu-ți provoca stări de rău.

  • Nu consuma alcool!    

Să nu consumați niciodată alcool “ușor” înainte de a pleca la drum. Chiar dacă nu te îmbeți de la o bere, vei deveni somnoros și îți poate cauza mult. Riști să fii sancționat de poliție. Alcool-ul este inamicul numărul unu al șoferilor și trebuie evitat în totalitate. Până și o jumătate de pahar de bere poate provoca probleme grave.

În concluzie, prudența este cel mai potrivit cuvânt în ceea ce privește șofatul. Nu încălca niciodată regulile! Mașina reprezintă mijlocul de transport pe care îl utilizezi foarte des și  un singur moment de neatenție poate fi fatal. Ține cont de fiecare sfat și metodă! Te vor ajuta și te vor îndruma către vacanțe liniștite și lipsite de griji. Ai în vedere toate metodele relatate mai sus și vei fi mereu în siguranță!

Sursa foto: Shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc