AcasăADVERTORIALCum să alegi materialul potrivit pentru mobila din casa ta

Cum să alegi materialul potrivit pentru mobila din casa ta

Achiziționarea de mobilier nou poate fi incitantă, dar și foarte confuză, cu o gamă largă de opțiuni disponibile pe piață. Deși există o mulțime de parametri pentru a selecta mobilierul, materialul este un element comun și crucial. Înțelegerea avantajelor și dezavantajelor materialelor de mobilier disponibile este esențială pentru a decide ce e mai potrivit pentru tine și casa ta. Poate părea dificil să decizi, chiar dacă ai clar anumite cerințe, deoarece există o mulțime de opțiuni. Dar dacă cunoști bine materialele de mobilier, o poți face rapid și cu un efort minim.

Iată care sunt cele mai bune materiale pentru mobilă

Lemnul. Lemnul este unul dintre cele mai populare materiale de mobilier. A fost materialul lider în producția de mobilă timp de secole. Orice, de la unități de depozitare, la pat și mese, a fost făcut din lemn de secole, făcând integrarea sa în interior simplă ca ABC-ul. Deși este utilizat pe scară largă, este, în general, un material cu preț mai mare decât majoritatea opțiunilor disponibile. Și, prin urmare, este de preferat doar atunci când mobilierul este de așteptat să fie folosit pe termen lung.

MDF/Pal. MDF-ul sau reprezintă soluții ieftine pentru decorurile moderne de acasă. Oferă aspectul de bază ca lemnul, dar sunt o opțiune cu buget redus și cu durabilitate mai mică. Cu toate acestea, odată cu tendințele recente de renovare regulată a locuințelor, acestea au devenit, cu siguranță, unele dintre materialele dominante pe piața actuală a mobilierului. O altă variantă de mobilier stilat este acoperirea acestuia cu un finisaj lustruit și gros de lac. Spre exemplu, aici găsești pal melaminat de calitate superioară, Regencycompany.ro fiind unul dintre magazinele de top pe care le poți accesa. Mobilierul va arăta luminos și elegant. MDF-ul și palul combină stilul și simplitatea, fiind cea mai potrivită soluție pentru interioarele moderne.

Sticla. Sticla securizată este o abordare modernă a opțiunilor de decorare interioară. Există câteva tipuri de mobilier realizate exclusiv din sticlă. Cu toate acestea, o mulțime de mese, unități de depozitare și chiar birouri pentru computere pot fi realizate dintr-o combinație de materiale, cu sticla ca material principal. În timp ce sticla poate adăuga eleganță și clasă mobilierului, este mai fragilă decât majoritatea materialelor și riscantă pentru utilizare.

Oțelul. Oțelul inoxidabil și alte materiale de acest gen, cum ar fi cromul și metalul, sunt dominante în soluțiile moderne, de înaltă tehnologie, pentru spații interioare. La fel ca sticla, unele piese de mobilier pot fi realizate exclusiv din oțel. În schimb, majoritatea dintre ele pot avea inserții metalice, pentru rezistență, cu alte materiale, atât în piese funcționale, cât și decorative. În timp ce aduce putere fără a adăuga multă greutate, nu oferă un aspect clasic. Prin urmare, nu este deosebit de preferat, în general.

Așadar, cele mai viabile opțiuni de materiale din care poate fi construit mobilierul din casă sunt lemnul, MDF-ul, palul, sticla și oțelul. În funcție de stilul, preferințele, dorința durabilității și bugetul personal, te poți rezuma la una dintre aceste opțiuni. Cu toate acestea, lemnul, MDF-ul și palul au avut și încă au întâietate în fața sticlei și a oțelului.

Sursa foto: shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc