AcasăADVERTORIALCum să alegi culorile potrivite pentru pardoseala casei tale

Cum să alegi culorile potrivite pentru pardoseala casei tale

Pentru a ajunge să stăpânească arta potrivirii culorilor, atât arhitecții, cât și designerii de interior, sunt nevoiți să studieze foarte mult. Așadar, nu te simți copleșit dacă, atunci când vrei să alegi culoarea perfectă pentru podea, pentru a îți completa interiorul, ești derutat de posibilitățile nesfârșite.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să te orientezi înspre paleta potrivită de culori pentru pardoseala ta

1. Ia în considerare dimensiunea încăperii. Indiferent de cât de mare sau mică este camera, culoarea podelei tale va avea, întotdeauna, un impact major asupra senzației de spațiu pe care o ai într-o cameră. Camera ta este mare și lată? Atunci ai putea dori să te gândești să folosești tonuri calde sau închise, cum ar fi wenge sau nuc, pentru noua ta podea. Aceste culori tind să facă camerele mari să pară mai mici, ceea ce le face mult mai confortabile. Iar cea mai bună parte este că acest efect funcționează și în cealaltă direcție. Dacă ești limitat de spațiul dintr-o cameră mică, folosirea culorilor potrivite poate face toată diferența. Încearcă să utilizezi culori de podea mai deschise, naturale, cum ar fi bejul sau stejarul deschis. Aceste nuanțe au capacitatea de a deschide, cu adevărat, o cameră, fără să fii nevoit să arunci jumătate din mobilier.

2. Efectul culorilor. Felul în care decorezi și culorile pe care le alegi pentru podea și pereți –  toate vor avea un impact uriaș asupra atmosferei din cameră. Culorile deschise vor oferi spațiului o senzație mai însorită și mai fericită. Nuanțele de galben reprezintă optimismul și distracția, în timp ce albul și bejul deschis vor oferi camerei un sentiment de deschidere și puritate. Vrei să-ți păstrezi interiorul liniștit și răcoros? Atunci alege tonuri de gri. Un interior dominat de culorile maro va conferi o senzație foarte naturală și rustică, în timp ce negrul reprezintă luxul. O podea neagră conferă încăperii o margine puternică și dramatică, plină de contrast.

3. Folosește-te de lumină. Pe parcursul zilei, iluminatul din camera ta se schimbă treptat. Observarea unei mostre de culoare a podelei pe timp de noapte, în lumină artificială, îți va oferi o impresie foarte diferită decât la mijlocul după-amiezii, în lumina naturală a soarelui. Așadar, asigură-te că analizezi mostrele de culoare în diferite momente ale zilei, cu iluminare diferită.

4. Ține cont de imaginea de ansamblu. Nu alege culoarea podelei pe baza unei încăperi goale. Asigură-te că se potrivește și cu stilul mai larg și senzația pe care dorești să o oferi interiorului tău. Ai ceva mobilier de design pe care vrei să-l subliniezi? Atunci, utilizează culori naturale, care vor crea o pânză neutră și vor permite mobilierului să fie în centrul atenției. Tonurile roșii aduc un sentiment de lux și se potrivesc bine cu mobilierul colonial, greu. În general, nuanțele neutre sunt cea mai bună potrivire pentru un interior în stil rustic: pentru asta, poți alege un parchet triplu stratificat gri.

Așadar, deși – la început – alegerea culorilor potrivite pentru pardoseala casei tale poate părea una dificilă, cu  puțin timp de gândire și o analiză corectă a interiorului, a mobilierului și a paletei de culori, vei reuși să ajungi la cea mai bună opțiune. Culorile potrivite vor transforma complet spațiul casei tale și, în același timp, îi vor oferi o personalitate proprie.

Sursa foto: shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc