AcasăADVERTORIALCum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă la viitorul foc de tabără cu prietenii? Sau poate că îți dorești ca această primă melodie să fie doar începutul unui repertoriu mult mai amplu, la care să ajungi urmându-ți pasiunea cu multe ore de muncă și dedicație?

Chiar și cei mai mari artiști au pornit cu pași mărunți pe drumul spre măiestrie și au avut nevoie de îndrumare, din când în când. Așadar, iată cum ai putea să începi să cânți câteva acorduri la chitara acustică sau la orice fel de instrument, în cel mai scurt timp, dacă te-ai decis să-ți iei un angajament față de tine însuți și ești entuziasmat să începi chiar de acum. 

Cum să cânți la chitara acustică – scurt ghid pentru începători

  • Alege chitara potrivită

Ca să te bucuri cu adevărat de experiență și să te automotivezi să continui, chiar și după ce elanul inițial se va risipi, optează pentru o chitară de calitate. Verifică dimensiunile și alege o chitară cu talie mai îngustă, ușor de cuprins în brațe, ca să te simți confortabil când exersezi. Dacă ești stângaci, alege o chitară specială pentru stângaci, iar dacă vrei să-i adaugi o curea, mergi pe o variantă de material care să nu-ți irite pielea. Pe MC Music găsești diferite modele de chitari acustice, chiar și pachete cu toate accesoriile de care ai avea nevoie, ca începător. 

  • Găsește o aplicație sau un canal de YouTube care oferă lecții de chitară acustică pentru începători

Vei găsi o sumedenie de opțiuni gratuite, care oferă informații într-un mod cât se poate de clar și bine structurat și includ sfaturi de la profesioniști pentru orice dilemă cu care te-ai putea confrunta la început de drum. În plus, astfel poți să înveți să cânți la chitară chiar la tine acasă, fără eforturi financiare. 

  • Fii atent la noțiunile de bază, de la poziționarea mâinii la acordajul corzilor

Dacă te deprinzi cu aceste elemente și înveți să le execuți corect încă de la început, îți va fi mult mai ușor să cânți orice, la o chitară cu șase sau chiar 12 corzi, decât dacă va trebui să corectezi pe parcurs anumite obiceiuri greșite dobândite din start. 

  • Fă-ți un program de repetiții, de la care să nu te abați

Atunci când înveți orice pe cont propriu, e ușor să amâni lecții, să nu investești timpul necesar și să te demotivezi. Ca să eviți această capcană, stabilește-ți un plan de lucru care să te ajute să faci mici progrese aproape în fiecare zi. Astfel, îți vei dovedi ție însuți că se poate și vei fi entuziasmat să-ți dezvolți și mai mult abilitățile.

Exersează toate noțiunile teoretice pe care le acumulezi în timpul lecțiilor și aplică-le pe o piesă ușoară, care-ți place cu adevărat. Continuă să te antrenezi până când ajungi să dobândești dexteritate și fluiditate în mișcările pe corzi. Când piesa începe să semene cu originalul, poți chiar să rogi un prieten să recunoască melodia. Apoi, continuă să exersezi atât cât e nevoie ca să-ți îndeplinești visul. 

__________

Sursă foto: Shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc