AcasăADVERTORIALCum întărești legătura cu subalternii tăi în mod constant și real –...

Cum întărești legătura cu subalternii tăi în mod constant și real – Iată cum poți construi o echipă productivă și unită!

Dacă jobul tău este să fii liderul unei echipe foarte complexe, iar scopul tău zilnic este de a crește eficiența și productivitatea acesteia, ai multe responsabilități care necesită îmbinarea cu o atmosferă amicală constantă. O echipă nu poate fi productivă dacă nu este unită și nu poate fi unită dacă nu are suficiente motive care să apropie indivizii. Cu toții sunt diferiți și poate fi solicitant să te raportezi la nevoile fiecăruia în parte, dar poți măcar veni cu un set de soluții care să îți stimuleze echipa în această direcție.

Pe lângă atribuțiile zilnice, ia în considerare câteva tehnici care dau foarte rapid rezultate în ceea ce privește închegarea echipei pe care o ai în subordine. nu te limita doar la ședințe și discuții libere, ci orientează-te și către întâlnirile amicale sau micile atenții pe care le poți oferi cu ocazia sărbătorilor. La ordinea zilei ar putea fi și discuțiile private care pot susține emoțional fiecare individ în parte.

Iată cum poți să întărești legătura cu subalternii tăi în mod constant și real pentru a avea o echipă productivă și unită:

Întâlniri regulate

         Întâlnește-te cu echipa ta și în medii mai puțin formale sau măcar pentru activități ceva mai distractive. Puteți organiza seri de karaoke ori chiar ieșiri în natură. Începe însă cu ceva ce nu presupune foarte mult efort din partea celorlalți. Trebuie să te gândești constant la faptul că fiecare are o viață personală în afara locului de muncă, iar o activitate prea ambițioasă ăi poate pune pe unii dintre indivizi în dificultate. Poți propune acest tipde activitate de socializare și lasă-i pe ei să decidă ce vor să facă și când.

Cadouri în momentele potrivite

         Cadourile sunt gesturi minunate care pot da dovadă de multă recunoștință. Cel mai bun moment în care poți oferi astfel de daruri este de sărbători. Poți alege un coș de Crăciun de pe Boutiquecadeaux.ro pentru a surprinde fiecare membru al echipei tale. Dacă le cunoști deja și câteva dintre preferințe, poți opta pentru un pachet personalizat în funcție de acestea. Se vor bucura cu siguranță să știe că munca le este apreciată printr-un astfel de gest. Relația dintre voi se va îmbunătăți de asemenea, având în vedere că aloci timp nevoilor lor.

Susținere emoțională constantă

         Și dacă tot te ocupi ocazional de nevoile lor, intră ceva mai profund în subiect. Ar fi copleșitor să porți discuții private cu fiecare membru al echipei tale zilnic, dar măcar poți discuta cu câteva persoane pe zi pentru a le oferi suport emoțional. Este dovedit faptul că angajații au un randament mult mai mare în momentul în care se simt înțeleși și ascultați la locul de muncă.

         În concluzie, atenția de care trebuie să dea dovadă un lider față de echipa sa este cea mai importantă caracteristică ce va duce la formarea unui grup unit și productiv. Indiferent de cât de încărcat îți este programul, asigură-te că discuți cu echipa ta, în grup sau individual, că le oferi un suport emoțional valoros și că îți arăți aprecierea pentru munca depusă de ei zilnic. Nu uita că interesul sporit pentru sănătatea emoțională a subalternilor tăi este cheia spre o echipă productivă și unită.

Sursa foto: unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc