AcasăADVERTORIALCum alegi mărimea de sutien potrivită?

Cum alegi mărimea de sutien potrivită?

Unul din cele mai importante elemente atunci când vine vorba despre lenjeria feminină, sutienul trebuie să fie cel mai senzual, cele mai elegant sau pur și simplu, cel mai confortabil.

Dar, pe lângă estetica lor, modelele de sutiene damă trebuie să depindă înainte de toate de măsura pieptului tău pentru a se asigura o menținere și un confort optim.

Este important să știi mărimea sutienului tău

Este un lucru ce poate părea evident, dar mărimea sutienului poate evolua odată cu timpul. Poți slăbi, poți rămâne însărcinată, poți practica o activitate sportivă… corpul se poate schimba de-a lungul timpului deci este foarte important să verifici mărimea sutienului pentru a fi sigură de faptul că este cea bună.

Pentru asta nimic mai simplu- trebuie să își măsori spatele și bustul.

De asemenea, este la fel de important să privilegiezi forme ale sutienului adaptate pieptului

Atunci când vine vorba despre lenjeria intimă, creatorii fac minuni și propun forme și modele de sutiene care se pot adapta de minune tuturor tipurilor de bust.

Astfel că, femeile care au un piept mai mic, pot alege o formă a sutienului triunghi care oferă o menținere lejeră și naturală sau un sutien push-up care vor pune pieptul lor în valoare.

Femeile care au pieptul mai mare ar trebui să privilegieze sutienele cu armătură care oferă cea mai bună susținere. 

Cum aleg sutienul potrivit în funcție de forma bustului?

Atunci când ai un piept mai mic, nu trebuie să fii complexată. Ai marele avantaj de a avea de unde alege. Poți să porți aproape orice, dar cele mai bune alegeri sunt fără doar și poate modelele cu push -up, care fac uneori miracole. Pentru cele care vor să privilegieze confortul, se pot alege modelele fără armături, în formă de triunghi, pentru un efect mai natural.

Dacă ai un bust de mărime medie

Atunci când ai un bust de mărime medie, B sau C, poți alege un model de sutien fie cu push-up, fie unul tip corbeille. Dacă vrei să porți un sutien fără armături, atunci poți doar dacă ai cupa B. 

De asemenea, sutienul din dantelă delicată este cel care va veni cu un plus de rafinament. Poți alege de asemenea și alte detalii precum franjurii sau fundițele. 

Dacă ai un bust de mărime mai mare

O menținere optimă este absolut indispensabilă atunci când ai un bust mai mare, cupa D sau E. Alege materiale mai rezistente sau semi-rigide care acoperă mai ales partea de sus a sânilor. 

Alege nuanțe mai șic și mai sexy sau modelele cu broderii florale, cu jocuri de transparență extrem de senzuale.

Diferența pe care o poate face sutienul de mărimea potrivită

Efectul este în primul rând estetic: purtarea sutienului potrivit poate schimba complet silueta și poate face hainele să se așeze  mult mai bine. 

Oferind și femeii sprijinul de care are nevoie, spatele se îndreaptă și postura se îmbunătățește. Durerea de spate și rigiditatea umerilor pot fi reduse.

Purtarea sutienului potrivit poate face, de asemenea, să dispară durerile în piept, precum și iritațiile și abraziunile pielii. Indiferent de mărimea pieptului tău, purtarea sutienului nu ar trebui să doară!

Tipuri de sutiene

Iată principalele tipuri de sutiene, pentru a îți permite să alegi modelul potrivit nevoilor.

  • Bralette

Foarte populare în ultimii ani, aceste sutiene nu au sârmă sau, de obicei, căptușeală. Există un efect fashion legat de aceste sutiene, în sensul că spre deosebire de „sutienele” pe care le purtăm zi de zi, bralettele sunt mai drăguțe, cu dantelă sau plasă, spatele mai ornat etc. Sunt ușoare și, deoarece oferă mai puțină structură, sunt destul de confortabile.

Pe de altă parte, este important de reținut cel mai important factor, adică acest tip de sutien oferă un minim de susținere. Pentru purtarea de zi cu zi, este deci rezervat de preferință sânilor mai mici, adică cupele de la A la C. Asta nu înseamnă că femeile cu sânii mai generoși nu găsesc un model bralette care li se potrivește! Dar poate că acestea ar trebui rezervate mai mult pentru ocazii speciale decât purtate ca sutien principal.

  • Balconette și corbeille

Acest tip de sutien acoperă pieptul și are bretele excentrate. Oferă un efect natural și o curbă rotunjită pieptului, fără însă a-i amplifica volumul.

Sutienul corbeille are un efect de ridicare și de întărire, deoarece cupa este formată din două părți (partea de jos oferă suport în timp ce partea de sus îmbracă sânul). Balconette, care vine puțin mai jos, este perfect pentru a fi purtat cu un decolteu pătrat. 

  • Half Bardot

Acesta este sutienul „clasic”, care acoperă întregul sân. Este confortabil, ușor de purtat și oferă cel mai bun suport; de aceea este modelul care se potrivește cel mai bine sânilor generoși. Acesta va oferi pieptului o curbă rotundă și netedă. 

  • Push-up

Acest tip de sutien este căptușit și structurat pentru a crește volumul și forma sânilor. Va ajuta la reorientarea pieptului, aducând sânii mai aproape de mijloc și apoi ridicându-i. Este ideal de purtat cu un decolteu în V. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc