AcasăADVERTORIALCum a diminuat munca de acasă nivelul de stres și ce beneficii...

Cum a diminuat munca de acasă nivelul de stres și ce beneficii a adus

Schimbările societății din ultima perioadă și-au pus amprenta pe stilul de viață al fiecăruia dintre noi. Posibilitatea de a lucra de acasă a schimbat mentalități și a adus îmbunătățiri deopotrivă. Dacă la birou nivelul de stres era unul ridicat, în căminul propriu lucrurile stau cu totul diferit, iar în acest articol vei descoperi câteva dintre avantajele și schimbările muncii de acasă.

De ce lucrul de acasă a devenit un stil de viață avantajos

  •  Mai mult timp cu familia

Cele 8 ore de muncă pe zi la birou înseamnă destul de mult timp departe de casă. Iar dacă mai pui la socoteală și zecile de minutel petrecut în trafic, atunci lucrurile devin cu adevărat stresante. Contextul social actual a permis munca la domiciliu sau telemunca și a schimbat multe din obiceiuri, printre care, posibilitatea de a petrece mai mult timp cu familia.

Chiar dacă trebuie să stai în fața calculatorului ore intregi și să te ocupi de proiectele și sarcinile zilnice, știi măcar că ești acasă și că poți lua pauze pentru a sta putin la povești cu cei dragi. Puteți chiar servi masa de prânz împreună.

  •  Mai puțini nervi și stres

Cine nu s-a confruntat cu stresul și nervii de la birou? Oare câte țigări au fost consumate când proiectele la care s-a depus mult efort nu au fost pe placul șefilor? Câte certuri cu colegii de birou au fost bifate? Toate acestea parcă s-au mai domolit de când munca de acasă a fost implementată de către companii, în contextul curent.

Sunt mulți cei care au reușit să renunțe la fumat sau să înlocuiască acest obicei cu alternative precum cele cu arome pentru țigara electronică, de exemplu. Nu doar că nu mai trebuie să iasă afară pentru a se bucura de acest viciu, dar pot sta la biroul din sufragerie, cu o cafeluță pe masă.

  •  Timp liber și pentru tine

Odată cu munca de la domiciliu, gestionarea timpului este mult mai facilă. Dacă în majoritatea cazurilor se pierdeau minute bune până la birou și înapoi acasă, acum, acest timp poate fi petrecut cu familia. Imediat ce te-ai împrospătat de dimineață și ai servit cafeaua poți începe munca pe calculator.

  •  Munca de oriunde, atât timp cât ai acces la internet

Desfasurarea jobului din confortul căminului propriu nu înseamnă că trebuie să te limitezi doar la casa în care locuiești. Poți lucra de oriunde din lume, atât timp cât îți permite bugetul și ai acces la internet. S-a dezvoltat deja conceptul de “digital nomad’, care permite munca de la distanță, din orice colț al lumii, folosind tehnologia la îndemâna oricui.

Așadar, există multă flexibilitate și libertate de mișcare, odată cu implementarea conceptului de “work from home”. Unele obiceiuri se pot schimba, în timp ce altele pot fi cu totul uitate. Important este să ții cont de sănătate, să dedici timp mai mult familiei, dacă tot ai ocazia, și să te asiguri că nu muncești mai mult decât ar fi cazul.

Sursă foto: Pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc