AcasăAUTOSTRAZILE LA CONTROLCuc: până la finele acestui an, vor fi daţi în trafic la...

Cuc: până la finele acestui an, vor fi daţi în trafic la nivel naţional, 180 de kilometri de autostradă

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, aflaţi în inspecţie joi pe şantierele loturilor 1 şi 2 ale autostrăzii Sebeş-Turda, au susţinut că, până la finele acestui an, vor fi daţi în trafic la nivel naţional 180 de kilometri de autostradă.

Întrebat câţi kilometri de autostradă vor fi finalizaţi în acest an, ministrul Răzvan Cuc a declarat că, la momentul preluării mandatului, a găsit „deja o estimare” înaintată de către directorul general al CNAR, Narcis Neaga (de 180 de kilometri – n.r.), menţionând că, în general, preia informaţiile pe care i le prezintă acesta.

„Eu, personal, îl voi susţine cu tot ce pot eu ca să finalizăm numărul pe care domnul director Neaga şi l-a asumat. (…) Pe la jumătatea anului acesta, noi ne dăm seama după evoluţia stadiului fizic cum vom sta cu lucrările. Dacă nu se mişcă, veţi vedea şi rezilieri de contracte. (…) Estimarea, domnul Neaga a dat-o. (…) În general, noi preluăm ce spune directorul CNAIR”, a declarat ministrul Cuc, care a subliniat că cei 180 de kilometri sunt cei pe care Neaga i-a „promis”.

Răzvan Cuc a spus că estimarea include loturile 1 şi 2 Sebeş-Turda, loturile 3 şi 4 Lugoj-Deva, precum şi Câmpia Turzii – Târgu Mureş.

La rândul său, directorul general al CNAIR a menţionat că estimarea de 180 de kilometri a fost făcută pe baza contractelor existente şi pe baza discuţiilor cu antreprenorii care au semnat noi contracte.

Neaga a susţinut că vor fi în trafic conectate până la sfârşitul anului autostrada Sebeş-Turda cu autostrada Transilvania, loturile 3 şi 4 Lugoj-Deva şi între Câmpia Turzii şi Târgu Mureş.

„De asemenea, mai mizăm pe o parte din Predeal – Cristian, unde mai sunt cam 10 kilometri, cu drum de legătură cu tot”, a adăugat directorul general al CNAIR.

În altă ordine de idei, ministrul a anunţat că, din 23 martie, săptămânal, sâmbăta, va organiza o conferinţă de presă în care va prezenta evoluţia lucrărilor de pe şantiere.

„Voi petrece foarte puţin timp în minister şi foarte mult timp în şantiere, tocmai pentru a vedea exact cum evoluează lucrările la faţa locului. (…) Cred că trebuie o transparenţă foarte mare în ceea ce privesc lucrările de infrastructură din România şi, poate, ăsta a fost un lucru pe care eu nu l-am făcut tocmai bine în primul mandat, în sensul că, deşi veneam pe şantier, trebuia să prezentăm un ritm săptămânal. I-am zis domnului director, începând cu 23 martie, voi ţine în fiecare sâmbătă, câte o oră, o conferinţă de presă despre evoluţia lucrărilor de pe şantiere”, a spus Răzvan Cuc. 

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc