AcasăSTIRICLUJCu polițiștii la cafea – un eveniment atipic la Cluj

Cu polițiștii la cafea – un eveniment atipic la Cluj

Un program internațional – Coffee with a Cop (O cafea cu un polițist) – a fost inițiat și în România. M.A.I, prin Inspectoratul Județean de Poliție Cluj, a demarat acest proiect inedit la Narcoffee Roasters unde, în fiecare marți, de la ora 10:00, membri ai Inspectoratului de Poliție Județean Cluj ajung mai aproape de cetățeni printr-o cafea și o discuție despre subiecte precum relația autorități-comunitate, percepția oamenilor despre autorități și despre competența acestora, dar și modalități prin care cetățenii să își consolideze încrederea în această instituție.

Reprezentanți ai secțiilor de poliție din Cluj vor veni săptămânal să discute cu cetățenii pe diferite teme de interes precum cea din această săptămână – cazurile de furt și modalități de acțiune – sau ordinea publică, circulația rutieră, deținerea, portul și folosirea armelor. Nimic nu este formal, totul se desfășoară relaxat, prin discuții libere.

În acest moment, România este singura țară din Europa de Est care găzduiește evenimentul Coffee with a Cop, dorindu-se permanentizarea lui la Cluj și chiar extinderea către alte orașe din țară.

Coffee with a Cop este un eveniment care a pornit de la decizia ofițerilor Departamentului de Poliție al orașului Hawthorne, din California, de a fi mai orientați spre comunitate. Mai exact, scopul întregului proiect este de a rupe barierele existente între comunitate și autoritățile locale și naționale prin interacțiuni dese dintre aceste două părți, în afara situațiilor critice în care, inevitabil, se întâlnesc.

Consolidarea încrederii cetățenilor în oamenii legii, umanizarea celor în uniformă, facilitarea comunicării și menținerea unor relații apropiate cu membrii comunității sunt finalitățile ce se doresc atinse.

 

Sursa: IPJ Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc