AcasăSTIRICredit de 20 de milioane de lei pentru Primăria Petroșani

Credit de 20 de milioane de lei pentru Primăria Petroșani

[ad_1]

Administrația locală din Petroșani vrea să contracteze un credit pentru a implementa mai multe proiecte. Proiectul privind creditul se va afla pe ordinea de zi a ședinței consiliului local și are nevoie de votul consilierilor.

Banii, necesari pentru cofinanțarea unor proiecte

Reprezentanții municipalității spun că banii sunt necesari pentru asigurarea cofinanțării unor proiecte de interes comunitar. Este vorba despre creșterea eficienței energetice la 13 blocuri de locuințe (valoare totală de 14 milioane de lei), respectiv reabilitarea străzilor Maleia și General Vasile Milea din municipiului Petroșani (în valoare de 6 milioane de lei). Aceiași reprezentanți susțin că creditul nu va pune presiune pe bugetul.

”Pentru a atrage cât mai multe fonduri europene, este absolut necesar să asigurăm cota de cofinanțare a proiectelor depuse și aprobate la finanțare. Datorită bunei gestionări a bugetului local, gradul de îndatorare la Petroșani este de 12,74%, iar legea permite un grad de îndatorare de până la 30%. Creditul nu va pune presiune pe bugetul local, dar, pentru a ne putea dezvolta, este necesar să asigurăm cofinanțarea proiectelor implementate, inclusiv a celor cu finanțare europeană nerambursabilă. Cota de participare la cheltuielile eligibile este de 40%, iar la cheltuielile neeligibile este de 100%, iar bugetul local nu poate suporta integral această sumă. Din acest motiv apelăm la această linie de credit, care reprezintă un exercițiu financiar firesc pentru administrațiile publice locale și județene”, a declarant Tiberiu Iacob – Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Creditul de 20 de milioane de lei va avea o maturitate de maximum 12 ani.

Conform primarului, Primăria Petroșani nu a fost niciodată și nici nu este în pericol de a intra în incapacitate de plată sau în faliment.

[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc