AcasăADMINISTRATIECopiii au văzut cum se pregătesc poliţiştii locali (galerie foto)

Copiii au văzut cum se pregătesc poliţiştii locali (galerie foto)

cfic1 Peste 200 de copii de la mai multe şcoli şi licee din Orăştie au putut să afle cum se pregătesc poliţiştii locali şi pompierii care urmează diverse cursuri la Centrul de Formare Iniţială şi Continuă al Ministerul Afacerilor Interne, CFIC Orăştie.

În cadrul săptămânii intitulate „Să ştii mai multe, să fii mai bun”, elevii au fost primiţi de cadrele instituţiei şi au primit răspunsuri la tot felul de întrebări legate de cariera de poliţist local sau de cea de pompier militar. Cei mici au vizitat sălile de pregătire teoretică, au văzut echipamente de tehnică militară şi au urmărit exerciţii demonstrative pregătite special pentru ei de către una din seriile de cursanţi de la CFIC Orăştie.

Activitatea face parte din cadrul unui proiect de parteneriat educaţional care se derulează în perioada 4 aprilie la 15 iunie 2013, fiind organizat în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara, iniţiatori fiind Centrul de Formare Iniţială şi Continuă al M.A.I., Liceul Tehnologic “Nicolaus Olahus”, Şcoala Generală „Dr. Aurel Vlad” din Orăştie şi Şcoala Generală “Constantin Daicoviciu” Beriu”, spune comisarul şef Marius Moş, şeful de stat major al CFIC Orăştie.

Aceasta este prima activitate din cadrul proiectului, care mai cuprinde o masă rotundă cu tema „Metode de predare în procesul instructiv educativ din sistemul de învăţământ primar, liceal şi de formare profesională” ce se va desfăşura la Centrul de Formare Iniţială şi Continuă al M.A.I. – Orăştie, expunerea cu tema „Comportamentul elevilor la şcoală şi în afara şcolii”, ce se va organiza la Liceul Tehnologic “Nicolaus Olahus”, Orăştie şi acţiunea „E ziua ta, copile drag!”, ce se va desfăşura la Şcoala Generală “Constantin Daicoviciu” Beriu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc