AcasăSTIRIARADCooperativa "MUNCA ÎN ZADAR": reasfaltare la autostrada Arad-Timişoara

Cooperativa „MUNCA ÎN ZADAR”: reasfaltare la autostrada Arad-Timişoara

După ce în decembrie 2011 autostrada Arad-Timişora se deschidea traficului, iată că după un an şi ceva ea trebuie reasfaltată integral. Poliţia Autostrăzi Vest a impus restricţii de trafic pe mai multe porţiuni şi a făcut recomandări clare pentru reasfaltarea integrală a celor 32 de kilometri de autostradă.

Îndelung aşteptată, autostrada Arad-Timişoara a fost realizată de consorţiul FCC Construccion şi Astaldi,  statul român plătind pentru cei 32,25 kilometri 482,8 milioane de lei, echivalentul a 135,43 de milioane de euro.  Din nefericire, lucrările de mântuială au condus la necesitatea constantă de reparaţii de tot felul.  Asfaltul a fost reparat şi în toamna anului trecut, după ce s-a ondulat de la traficul greu, fiind probleme şi cu îmbinările de la poduri.  De asemenea, în luna aprilie, un viaduct a intrat în reparaţii după ce au apărut crăpături mari în asfalt, pe o lungime de o sută de metri. Viaductul fusese construit în toamna anului trecut, dar o latură a terasamentului s-a lăsat, astfel că asfaltul a crăpat pe mijlocul rampei de urcare.

În prezent, lucrările de asfaltare au loc pe calea de circulaţie de la Arad la Timişoara, pe segmente de câte cinci kilometri, care se schimbă în fiecare zi, astfel că pe lungimea acestora se poate circula cu cel mult 60 de kilometri la oră, fiind  disponibilă o singură bandă de mers.

Autostrada Arad-Timişoara se află încă în administrarea constructorului, urmând a fi predată Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, cel mai probabil, la finalul acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc