AcasăSTIRIARADContrabanda cu ţigarete ocupă 14 % din piaţă

Contrabanda cu ţigarete ocupă 14 % din piaţă

Contrabanda cu ţigarete a crescut la 14,2% din piaţă, în luna septembrie, cu aproape două puncte procentuale mai mult decât în perioada similară a anulului trecut, potrivit unui studiu al Companiei de cercetare Novel Research.

Cercetarea de piaţă arată că în regiunile din vestul ţării, s-a înregistrat o scădere semnificativă a produselor provenite din Serbia. În schimb, a crescut puternic contrabanda prin duty-free.

În ţară, ponderea produselor din Republica Moldova a rămas relativ constantă, circa 24%, la fel şi cele din Ucraina, aproximativ 18%.

Traficul ilicit la graniţele din nord-estul ţării a crescut, la fel ca şi contrabanda cu produse tip duty-free provenite din Grecia, via Bulgaria.

Pe de altă parte, piaţa neagră a primit recent o nouă lovitură, în judeţul Hunedoara. Aici, grup format din 32 de persoane a fost condamnat la închisoare, după ce s-a ocupat cu contrabanda de ţigări din statele vecine. Prejudiciul adus statului se ridică la 2, 5 milioane de lei.

Reţeaua infracţională a fost coordonată de o familie de interlopi din Vulcan.

Tribunalul Hunedoara a decis condamnarea membrilor reţelei, la pedepse cu închisoarea de până la cinci ani. Jumătate dintre aceştia au primit închisoare cu suspendare, şi un termen de încercare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc