AcasăADMINISTRATIEContinuă războiul politic Primărie – Prefectură, cu miza clădirea Poliţiei de Frontieră...

Continuă războiul politic Primărie – Prefectură, cu miza clădirea Poliţiei de Frontieră Arad

Ghe Falca si Cosmin Pribac trebuie sa ajunga la o intelegere in conflictul imobiliului de pe Marasti
Ghe Falca si Cosmin Pribac trebuie sa ajunga la o intelegere in conflictul imobiliului de pe Marasti

Prefectura şi Primăria municipiului Arad continuă războiul politic ce are ca miză clădirea din strada Mărăşeşti nr. 18-20, în care îşi are sediul Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Arad.

În luna iulie a anului trecut, Prefectura a primit o adresă din partea Primăriei Municipiului Arad, prin care se cerea sprijin pentru promovarea unei Hotărâri de Guvern privind trecerea clădirii în domeniul public al municipiului Arad, pentru ca ulterior aici să se mute Şcoala Generală nr 1”Mihai Eminescu”, care funcţionează într-un local retrocedat.

La momentul respectiv, Prefectura a acceptat să sprijine acest proiect, cu condiţia ca aici să funcţioneze alături de şcoală, atât Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple, cât şi Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule. În plus, Prefectura solicita şi asigurarea unui spaţiu corespunzător pentru STPF Arad.

Prefectul judeţului Arad, Cosmin Pribac, s-a întâlnit miercuri, 30 ianuarie, cu reprezentanţii Comitetului de părinţi şi ai cadrelor didactice de la Şcoala „Mihai Eminescu” din Arad.

„Apreciez iniţiativa părinţilor de a avea această întâlnire în cursul căreia am avut ocazia să le explic care este situaţia reală a imobilului unde activează în prezent Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad. Le-am înmânat celor prezenţi, părinţi şi cadre didactice, copii după documentaţia existentă până la acest moment între Primăria Municipiului Arad şi Instituţia Prefectului Judeţului Arad. Atât reprezentanţii părinţilor, cât şi cei ai cadrelor didactice, au putut vedea, în scris, suportul nostru pentru găsirea unui spaţiu adecvat unde să funcţioneze pe viitor Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, a declarat prefectul Cosmin Pribac, la finalul întâlnirii.

În continuare, prefectul a precizat că le-a explicat părinţilor şi profesorilor de la această şcoală că trebuie găsite soluţii şi pentru mutarea serviciilor de Permise Auto şi de Paşapoarte, dar şi a Poliţiei de Frontieră care îşi are sediul la momentul de faţă în clădirea de pe strada Mărăşeşti.

Imobilul este acum proprietate a Statului Român, aflată în administrarea Ministerului Afacerilor Interne.

”Mi-am asumat în faţa reprezentanţilor Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” că mă voi ocupa de  rezolvarea tuturor acestor probleme cât mai rapid, deoarece îi înţeleg perfect: sunt deja obosiţi de acestă situaţie şi vor să aibă o siguranţă în privinţa imobilului în care va funcţiona, începând de anul viitor, şcoala unde învaţă copiii lor. Va trebui ca împreună cu Primăria Municipiului Arad să găsim soluţii pentru identificarea şi amenajarea unor noi spaţii în care să funcţioneze toate aceste instituţii”, a conchis prefectul Cosmin Pribac.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc