AcasăSTIRIConstructorul autostrăzii Deva-Orăștie, cercetat în Austria de procurorii anticorupție

Constructorul autostrăzii Deva-Orăștie, cercetat în Austria de procurorii anticorupție

Constructorul autostrăzii Deva-Orăștie, compania austriacă Strabag, alături de o altă importantă companie din domeniul construcțiilor, Porr, sunt cercetate în Austria de către procurorii anticorupție care investighează acuzațiile legate de fixarea prețurilor în cazul proiectelor ce vizează construirea de șosele în provinciile Carintia și Styria, precum și în cazul lucrărilor de renovare a unor autostrăzi și drumuri naționale în perioada 2008 — 2014, a anunțat vineri publicația austriacă Der Standard.

Cele două firmele austriece de construcții au anunțat astăzi că unele dintre sediile lor au fost percheziționate din cauza suspiciunilor de fixare a prețurilor, confirmând astfel informațiile din presă pe acest subiect și având ca efect imediat scăderea puternică pe bursă a acțiunilor acestora. Acțiunile Strabag, una dintre cele mai mari companii de construcții din Europa, au scăzut cu 7,7%, la 34,80 euro, cel mai redus nivel din ultimele două luni. Titlurile Porr înregistrau la Bursa de la Viena un declin de 10,7%, la 29,20 euro, cel mai redus nivel din ultimele opt luni.

Cele două firme de construcții au o prezență importantă pe piața din România. Strabag este cel mai mare constructor străin din România, tradițional asociată în licitații cu Straco, firmă românească aflată în insolvență, deținută de frații Horpos și de Vlad Vameșu. Compania a efectuat, printre altele, lucrările la autostrada A1, Deva-Orăștie, dar și lucrările de modernizare a DN 67B sau construcția tronsonului Câmpia Turzii-Tg. Mureș din autostrada A3. La rândul ei, compania Porr a derulat, printre altele, singură sau în asociere, contracte precum construcția lotului 4 al autostrăzii A4 Sebeș-Turda, varianta ocolitoare a municipiului Arad sau reabilitarea DN76 sector Brad-Ionești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc