AcasăAGRICULTURA & AGRIBUSINESSConstantin:TVA-ul redus la pâine conduce la reducerea evaziunii fiscale

Constantin:TVA-ul redus la pâine conduce la reducerea evaziunii fiscale

Reducerea TVA-ului la produsele de panificație a început să aducă și efecte benefice la nivelul luptei de combatere a evaziunii fiscale din acest domeniu. Noua legislație a permis identificarea cu exactitate a punctelor de evaziune fiscală, ea fiind astfel mai ușor combătută, susține  Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

daniel_cPrezent la Deva, în județul Hunedoara, cu ocazia deschiderii celei de-a doua ediții a Zilei Recoltei, Daniel Constantin a declarat că valoarea amenzilor aplicate producătorilor de pâine care au continuat să practice evaziunea fiscală a crescut de zece ori, comparativ cu perioada anterioară reducerii TVA. Ministrul susține că patronatele din morărit și panificație s-au implicat și au sprijinit demersurile de identificare punctuală a evaziunii din domeniu. Efectele au început deja să se vadă, existând premize clare pentru reducerea semnificativă a evaziunii fiscale într-o ramură a economiei românești cunoscută pentru evaziunea fiscală uriașă.

Unul dintre obiectivele pe care le-am avut atunci când s-a redus TVA-ul la pâine şi pe tot lanţul de producţie – la morărit şi, după aceea, la cerealele care vin pentru această industrie – a fost acela de reducere a evaziunii fiscale. Prin largul concurs al patronatelor din domeniul de morărit şi panificaţie, şi numai – pentru că şi alte patronate, asociaţii s-au implicat – au fost identificate foarte multe puncte de evaziune fiscală. Amenzile sunt mult mai mari decât erau în trecut, cred că de zece ori mai mari. Există premise foarte bune pentru ca evaziunea să fie redusă şi să ne îndeplinim şi acest obiectiv”, a spus Daniel Constantin în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o la Deva cu agricultorii hunedoreni.

Ministrul Agriculturii și-a exprimat totdată speranța că nu va mai trece prea mult timp până când reducerea TVA la pâine să se vadă mai clar și în prețul de la raft al acestor produse. El spune totuși că instituţia pe care o conduce nu poate obliga producătorii să reducă preţul la pâine, acest lucru urmând a fi reglat de piața însăși și de princiile concurenței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: