AcasăADMINISTRATIEConsiliul Județean Sibiu a deschis sesiunea de depunere a proiectelor culturale, sportive,...

Consiliul Județean Sibiu a deschis sesiunea de depunere a proiectelor culturale, sportive, de educație și pentru tineret

[ad_1]

Consiliul Județean (CJ) Sibiu a deschis vineri sesiunea de depunere a proiectelor pe agendele culturală și dezvoltare a comunității, sportivă, educațională și cea pentru tineret, în urma aprobării ghidurilor de finanțare. Acestea pot fi consultate pe site-ul CJ Sibiu, la rubrica “Acțiunile noastre”.

Cei interesați pot depune proiecte la sediul instituției, pe strada General Ghe. Magheru, nr.14, respectiv la Centrul de Informare pentru Cetățeni, situat la parter, de luni până vineri: între 16 aprilie – 17 mai, ora 16.00, pentru agendele culturală și dezvoltare a comunității, educațională și cea pentru tineret; între 19 aprilie – 7 mai, ora 13.30, pentru agenda sportivă, atât pentru structuri publice, cât și pentru structurile private.

Suma totală alocată din bugetul local al județului pentru susținerea acestor proiecte se ridică la 2.575.000 lei, cu 23 % mai mult decât în anul 2020, când au fost alocate două milioane lei.

În acest an, agendele județului sunt bugetate cu următoarele sume: 1.300.000 lei – Agenda Culturală și dezvoltare a comunității; 875.000 lei – Agenda Sportivă, din care 725.000 lei pentru proiectele propuse de structurile de drept privat, și 150.000 lei proiectele structurilor de drept public); 150.000 – Agenda Educațională, 250.000 – Agenda de și pentru Tineret

Având în vedere că anul acesta și anul viitor sunt declarați Anii Drumeției, CJ Sibiu susține și promovează proiecte care abordează activități în aer liber, ce pun în evidență valorile naturale și patrimoniul cultural al județului Sibiu. Pentru prima dată, CJ Sibiu va finanța în cadrul Agendei educaționale proiecte derulate de către unitățile de învățământ din mediul rural și orașele mici, pentru ca elevii din aceste zone să beneficieze de activități extrașcolare care promovează drumeția și viața activă în natură. De asemenea, sunt încurajate proiectele care aduc împreună elevii din satele și orașele județului pentru a spori egalitate de șanse.

Și în acest an, toate proiectele depuse trebuie să țină cont de politica implementată la nivelul CJ Sibiu și a instituțiilor din subordine privind eliminarea plasticului de unică folosință în cadrul evenimentelor organizate.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc