AcasăSTIRIConsiliul Județean Hunedoara își neagă o hotărâre proprie. Vrea să dea actorii...

Consiliul Județean Hunedoara își neagă o hotărâre proprie. Vrea să dea actorii afară din Teatru.

[ad_1]

Consiliul Județean Hunedoara prezintă, în ultimii ani, o activitate administrativă haotică.  Nu există temeiul continuității în administrație, iar o eventuală strategie de dezvoltare a județului Hunedoara nici nu poate apărea în acest context.  Modul abuziv în care sunt inițiate activitățile și acțiunile zilnice reprezintă deja o practică recunoscută mai ales de angajații subordonați acestei instituții. Fiindcă legea nu există pentru această instituție, departamentele sau serviciile lucrează fără proceduri legale, Serviciul de Audit este folosit doar ca instrument de represiune, iar dovada ignoranței maxime este tocmai ultima acțiune. Trimiterea unei misiuni de Audit la teatrul Draamatic ”Ion D. Sîrbu” Petroșani, prin care conducerea CJ Hunedoara își neagă propriile hotărâri adoptate de-a lungul existenței administrației județene.

Scurt istoric…

O Hotărâre de Consiliul Județean, din anul 2007, este contestată acum și chiar negată de instituția emitentă.

Actorii de la Teatrul Dramatic ”Ion D. Sîrbu” Petroșani beneficiază, în interiorul instituției,  de ”încăperi” amenajate în baza dispozițiilor și cu fonduri alocate de la Consiliul Județean Hunedoara. Dacă în 2007, această hotărâre a fost votată în unanimitate, astăzi același CJ Hunedoara acuză că ele sunt folosite abuziv de angajați. Mai mult, pentru această investiție derulată, în anul 2007, CJ Hunedoara a alocat suma de peste 400.000 de lei. (aproximativ 100.000 de euro)).  Proiectul inițial a cunoscut însă niște ”transformări pe traseu”. 

Spre știință.

Cu acești bani, Instituția culturală, condusă la acel moment de Nicoleta Bolcă, a amenajat trei ”cămăruțe” de 3X2 metri, un hol și o baie. Raportată la anul 2007, cu această sumă puteau fi cumpărate 4 apartamente în municipiul Petroșani. Detalii despre acest subiect în perioada următoare. 

Administratorul public al județului Hunedoara a semnat ca ”primarul”

În ședința ordinară a consilierilor județeni din Hunedoara, din luna iunie 2007, a fost votat cu unanimitate proiectul de Mansardare, compartimentare și amenajarea interioară a camerelor din interiorul Teatrului Dramatic ”Ion D. Sîrbu” Petroșani.

Printre consilierii județeni care au votat acest proiect se află și Costel Avram, actualul administrator public al județului Hunedoara, omul de bază al președintelui CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor. De altfel, omul care acționează din umbră și ascunde informațiile și documentele care sunt adresate direct conducerii administrației județene.

Astăzi, Costel Avram neagă ce a votat și cere, alături de conducerea CJ Hunedoara., scoaterea actorilor din Teatru.

Potrivit procesului verbal, încheiat în data de 29 iunie 2007, lîn urma ședinței ordinare a consilierilor județeni Hunedoara, nicio voce din administrația jjudețeană nu s-a opus unui astfel de proiect.

”M-am bucurat foarte mult de această propunere și cred că în alte condiții vor trăi actorii acestui Teatru după finalizarea lucrărilor. Cred de asemenea că Teatrul din Petroșani va deveni instituția de cultură de care are nevoie județul Hunedoara. Ce păcat că Teatrul de Revistă din Deva nu învață nimic de la cei din Petroșani. Poate că ar merita să luăm noi și instituția și clădirea. Poate că am fi în stare să terminăm o dată și cu reparațiile acestea care durează de atâția ani”, spunea, la momentul 2007, Mircea Ioan Moloț.

După 14 ani, CJ Hunedoara vrea să scape și de actori, și de Teatru.

Acest proiect a fost votat cu unanimitate de voturi.

Astăzi, după 14 ani, Consiliul Județean Hunedoara acuză șederea ilegală a actorilor în Teatru.

 

[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc